Obeta se prvi samostojni ljubljanski koncert kultne elektronske alter-rock zasedbe po izdaji povratniškega albuma in reformaciji koncertne zasedbe Borghesia!

BORGHESIA, ki je v osemdesetih pomagala definirati žanr EBM (Electronic Body Music), je lansko leto izdala nov album »And Man Created God«, osvežena zasedba pa se je formirala okoli ustanovnih članov Daria Seravala in Alda Ivančiča. Prenovljena Borghesia bo na koncertu predstavila tako material iz novega albuma, kot tudi izbor iz kultnega repertoarja 80-ih let.

Posebna pozornost velja tudi posebnim gostom tega večera. TROBECOVE KRUŠNE PEĆI so prav tako kultni veterani iz Zagreba, avantgardni postpunkerji ki so veljali za najbolj varovano skrivnost zagrebške underground scene na prehodu iz osemdesetihih v devetdeseta. To bo njihov prvi ljubljanski nastop po nedavni reaktivaciji.

Borghesia je kultna elektronska alter-rock zasedba, ki je bila nastala daljnega leta 1982 v Ljubljani iz alternativne gledališke skupine FV-112/15. Svojo značilno estetiko napaja iz podob prepovedanega, tabuiziranega in zatrtega. V osemdesetih so bili , skupaj z glasbenim kolektivom Laibach, ne zgolj mednarodno najbolj prepoznavni predstavniki slovenske alternativne glasbene scene, temveč tudi prvoborci razvijajoče podzemne darkerske elektronske scene. Borghesia, ki se jo pogosto navaja kot EBM (Electronic Body Music) pionirje, je izdala štiri dolgometražne albume za eno najpomembnejših evropskih neodvisnih založb – Play It Again Sam (PIAS) ter odigrala številne koncert po vsej Evropi.

Kdaj in kje?

29. oktober ob 20:00

Katedrala, Kino Šiška

Borghesia na prvem samostojnem ljubljanskem koncertu - Dogodki - Govori.se

Obeta se prvi samostojni ljubljanski koncert kultne elektronske alter-rock zasedbe po izdaji povratniškega albuma in reformaciji koncertne zasedbe Borghesia!