Bolj ko se nosečnost bliža koncu, bolj nestrpno je pričakovanje novega družinskega člana. Za zakonca Gajić bo prihod novorojenčka poseben izziv, saj bo Aida rodila v Franciji, daleč od družine in prijateljev, saj Dragan tam kot rokometaš služi svoj kruh. A Aide to ne skrbi, na porod je pripravljena in navdušena nad strokovnostjo zdravnikov na jugu Francije.

Story: Samo še nekaj tednov vaju loči od veselega dogodka, sta že nestrpna?

Zelo sva nestrpna. Komaj čakava, da se nama pridruži otrok, ki bo zagotovo prinesel popolnoma novo dinamiko v najino zvezo, neko peto dimenzijo. Poln koš plenic, smeha in joka. Zelo se veseliva.

Story: Imate pred koncem nosečnosti kaj težav?

Nekako bolj okorna sem in počasna. Sicer ostajam zelo aktivna. Hodim na sprehode, vadim jogo in poskušam živeti normalno kot prej. Vendar pa me včasih pestijo bolečine v hrbtenici. Ampak to so malenkosti, in če je samo to, je odlično.

Story: Ste se med nosečnostjo kdaj česa ustrašili?

Nisem se ničesar ustrašila. Seveda si kot vsaka bodoča mami želiš, da je otrok zdrav in da je vse v redu. Vprašaš se tudi, kako se boš spopadal s popolnoma novo vlogo. Ampak prepričana sem, da to pride spontano.

Story: Vam je to obdobje všeč?

Obdobje nosečnosti je zelo posebno obdobje. Je drugačno stanje - tako psihično kot fizično. Moja nosečnost poteka, lahko bi rekli, idealno, a še vseeno komaj čakam, da rodim in da se vrnem v svoje telo in svojo rutino. Najbolj pogrešam fizični napor in rekreacijo. Seveda bi mi prav prišel tudi kakšen sobotni večer v družbi prijateljic s kozarcem dobrega vina. No, na to bo treba še malo počakati ... (smeh)

Story: Imate za prihod novorojenčka že vse pripravljeno?

Za prihod novorojenčka je vse pripravljeno že kar nekaj časa. Želela sem izkoristiti čas, ko je Dragan doma, preden začne s potovanji, tako da je sestavil pohištvo in opravil svoj del priprav na dojenčka. Jaz pa sem počasi nakupovala druge stvari, kot so oblekice in kozmetika. Najraje kar prek spleta, doma, iz udobnega naslanjača.

Story: Vam je bilo nakupovanje za novorojenčka v posebno veselje?

Ne! Jaz nisem uživala v tem, ker je ponudba prevelika in nikoli ne veš, kaj res potrebuješ. Prav zmedena sem bila in nakupi so mi predstavljali stres. Razen malih luštnih pajackov, ki me vedno znova fascinirajo s svojo majhnostjo. Pri nakupih pa sem potrebovala strokovno pomoč. In najbolj so mi pomagale zaposlene iz spletne trgovine Hello Mammy. Odgovorile so na vsa moja vprašanje pri iskanju najprimernejše opreme za sobo. Tako imamo zdaj posteljico, ki raste skupaj z otrokom in je nadvse praktična. Pa še zelo lepa je. Postala je pravi hit!

Story: Kakšna bo sobica novorojenčka?

Sobica je bila moj mali projekt. Zamislila sem si naravne barve in vintage pridih. Sobo, ki ni otroška in pocukrana, ki ni polepljena z metuljčki in medvedki. Vse je v mejah normalnega. Nimam rada 'pocukranih' stvari. Dragan je bil najprej skeptičen glede tega, kako mi bo uspelo, ampak na koncu je bilo še bolje, kot sem si predstavljala.

beri dalje

Aida in Dragan Gajić: Vse je pripravljeno na prihod dojenčka - Domači trači - Govori.se

Bolj ko se nosečnost bliža koncu, bolj nestrpno je pričakovanje novega družinskega člana. Za zakonca Gajić bo prihod novorojenčka poseben izziv, saj bo Aida rodila v Franciji, daleč od družine in prijateljev, saj Dragan tam kot rokometaš služi svoj kruh. A Aide to ne skrbi, na porod je pripravljena in navdušena nad strokovnostjo zdravnikov na jugu Francije.