Nekdanja radijska voditeljica je mikrofon zamenjala s kamero in se zavrtela s kuhalnico v roki v oddaji Polona ga žge. Obiskali smo jo na domu v vasici Brunšvik v okolici Maribora, kjer v njeni domači kuhinji tudi snemajo oddaje.

Polono smo lahko spremljali kar nekaj let na radiu, kjer je v jutranjem programu navduševala v tandemu s Sašem Pappom. In prav Sašo je bil eden prvih gostov, ki so se zavrteli v njeni kuhinji. "Sašo je stari maček na področju medijev, tako da mu je šlo odlično. Prav tako sva v družbi drug drugega zelo suverena, kar je seveda posledica dolgoletnih izkušenj in skupnega dela. Rada delam z njim, ker je profesionalec. Sva prijatelja, vsake toliko se pokličeva, včasih sva se videvala vsak dan, danes se seveda bolj redko. Pa vendar, takrat, ko se vidiva, je vse prav tako sproščeno in iskreno, kot je bilo takrat, ko sva se videvala vsak dan. Mislim, da ne obstaja nobena tema, o kateri se ne bi mogla pogovoriti z njim. Je res zaupanja vreden človek, z glavo in srcem na pravem mestu. Delala sva eno odlično rižoto, za recept me je v zadnjih dneh vprašalo veliko ljudi, tako da je očitno bila videti slastna tudi na televiziji. Glavne zvezde so bili por, pršut in rdeče vino. Poleg sva naredila pehtranovo solato z grozdjem in kozjim sirom. Tako je bila dobra, da vas moram prepričati, da jo naredite tudi sami doma. In ne bojte se pehtrana! Za sladico je bil pa klasični creme brulee, ker je to pač Pappova najljubša sladica. Vse je odlično uspelo, samo Sašo mi je skoraj zažgal kuhinjo."

PRVE ODDAJE

Polona je po 18 letih dela na radiju mikrofon zamenjala za televizijo. "Radio bo za vselej ostal zasidran v mojem srcu, zato verjamem, da bom še kdaj sedla pred radijski mikrofon. Televizija je nekaj popolnoma drugega, nič ne ostane skrito, nobena gubica, noben kilogram. Mislim, da sem se kar navadila kamer in vseh ljudi okoli sebe, medtem ko delam. Radio je dosti bolj intimen medij, če lahko tako rečem. Ekipa Felina Films, s katero delam, me je sicer znala pred kamerami hitro sprostiti, tako da so me v kratkem času naučili tisto, kar je nujno vedeti, če želiš delati pred kamero. Brez Petra Bratuše, režiserja, ter Tilna Ravnikarja, producenta oddaje, pa sploh ne bi šlo. Njuni napotki, ki sem jih dosledno upoštevala, so bili neprecenljivi. Prve oddaje so tako že bile predvajane in odzivi so dobri. Pravzaprav zelo dobri. Je pa res, da je najbrž bolj malo takih, ki bi me sredi ulice pocukali za rokav in mi povedali, da jim nekaj ni bilo všeč ... Ali pač? Moja družina in moji prijatelji pravijo, da je super, sama sem prav tako zadovoljna, statistke gledanosti pa tudi kažejo dobro. Začetek je vsekakor obetaven, kar me veseli tudi in predvsem zato, ker smo v oddajo vložili dušo in srce."

beri dalje

Polona Požgan Štorman - obiskali smo jo v domači kuhinji! - Domači trači - Govori.se

Nekdanja radijska voditeljica je mikrofon zamenjala s kamero in se zavrtela s kuhalnico v roki v oddaji Polona ga žge. Obiskali smo jo na domu v vasici Brunšvik v okolici Maribora, kjer v njeni domači kuhinji tudi snemajo oddaje.