Na uredništvu nam je k srcu prirasla 44-letnica z Brezovice. Njena umirjena narava, razumljivost in dobrosrčnost so se pokazale že v oddaji Gostilna išče šefa, podobo s televizije pa je potrdila tudi realna slika, ko smo Alenko pretekli teden obiskali na njenem domu v Brezovici.

Alenka, ki je sicer tako po poklicu kot po duši kuharica, si hišo deli z moževimi starši in svakom. "V tej hiši živimo 18 let in pol, odkar sva se z Alešem poročila. Imam dva sinova, Uroša in Martina, vendar zdaj z nami živi samo še mlajši sin Martin, ki obiskuje srednjo šolo," nam je povedala Alenka in dodala, da je 24-letni Uroš svoj dom že našel v Dragomerju, kamor se nameravajo ob koncu letošnjega leta preseliti tudi sami. "V hiši, kjer so doma moji starši, si stanovanje urejamo že zadnjih devet let. Prenova se je zavlekla, ker je imel moj mož prometno nesrečo, zaradi katere je sedem let ostal na bolniškem," nam je povedala Alenka in dodala, da ga je na poti iz službe zbil avto, v prometni nesreči pa so se mu pretrgale vse kolenske vezi, ki jim jih tudi po dveh operacijah ni uspelo obnoviti. "Zdaj smo pri koncu. Treba je le še položiti laminat in prinesti opremo," pravi sicer ustvarjalna Alenka, ki rada poprime za kakšna domača dela.

Preteklost, polna strahu

In čeprav smo si Alenke zapomnili predvsem po njeni nasmejani in pozitivni naravi, se je v preteklosti srečala z veliko bridkosti. Kot pravi, so njeno dobrosrčnost številni poskusili izkoristiti, zaradi česa tudi danes težko spusti ljudi do sebe. "Moje življenje so v največji meri zaznamovali moji padci, morda v največji meri prav moja prva zveza, iz katere tudi imam starejšega sina Uroša. Ideja, ki jo imaš kot najstnik, da te bodo starši pustili pri miru, če si boš ustvaril svojo družino, se je pri meni zaključila nesrečno. Preizkusila sem najslabše, kar sem lahko," je svojo zgodbo začela pripovedovati Alenka in dodala, da se je na svoje noge začela postavljati pri devetnajstih, ko je tudi prvič rodila. "Z nekdanjim partnerjem se nisva poročila, ker sem poroko odpovedala dva tedna pred najinim datumom. Bila sem vzgojena, da moraš biti pošten, in mislila sem, da so vsi takšni. Na koncu pa se je izkazalo, da sem naletela na največjega lažnivca in barabo, kar jih je. Ko je bil sin star devet mesecev, se je začel postavljati po robu, ker je mislil, da me lahko izkorišča na račun otroka. No, zdaj je tudi uraden skrbnik Uroša Aleš, saj ga je po poroki posvojil, nekdanji partner pa se ga je odpovedal brez težav," je še dodala Alenka. "Dokler se nisem odselila od doma, sem bila stalno v strahu.

beri dalje

Alenka Zagorc (Gostilna išče šefa): Mož doživel hudo prometno nesrečo - Domači trači - Govori.se

Na uredništvu nam je k srcu prirasla 44-letnica z Brezovice. Njena umirjena narava, razumljivost in dobrosrčnost so se pokazale že v oddaji Gostilna išče šefa, podobo s televizije pa je potrdila tudi realna slika, ko smo Alenko pretekli teden obiskali na njenem domu v Brezovici.