Tisti, ki vas pred male zaslone že nekaj let vedno znova privabijo slastne domislice kralja slaščic Buddyja Valastra, se boste v teh dneh na divanu zleknili s posebnim veseljem. V začetku poletja je t. i. Cake Boss (kralj slaščic, op. a.) namreč napovedal novo sezono, na dogodku pa seveda nismo manjkali niti mi in s simpatičnim Američanom italijanskih korenin poklepetali o tem, kakšno je življenje v opravi zvezde svetovnega slaščičarstva.

Buddy pravzaprav ni tako daleč, kot bi morda mislili. Ko smo se z njim usedli v enem izmed imenitnejših beograjskih hotelov, nam je v pogovoru namreč razkril, da je mož njegove mame iz Hrvaške, natančneje z otoka Susak, vendar da sam naših južnih sosedov še nikdar ni obiskal. Kot pravi, so korenine zanj od nekdaj zelo pomembne, pa če govorimo tako o družini kot tudi o zametkih njegovega svetovnega slovesa, ki se je pred šestimi leti začel v prvi pekarni Carlo's Bakery, ki jo je njegova družina leta 1910 odprla v New Jerseyju.

"V pekarni sem začel delati pri enajstih. Prav v tistih letih sem naredil tudi svojo prvo torto, za mamin rojstni dan. Spomnim se, kako mi je oče pri šestnajstih pred nos porinil novice in vprašal, ali mislim, da bomo kdaj tudi mi v časopisu. Obljubil sem mu, da bodo tudi naše slaščice nekoč prepoznano ime, in zdaj, nekaj let za tem, je v tej trditvi več resnice, kot bi si kdaj upal zamišljati," je povedal in dodal, da pravega pomena družine ne slava ne denar ne bi smela potisniti na stranski tir.

"Pri nas je družina izredno pomembna. Pravzaprav je vedno na prvem mestu.Svet je nor, ampak čar je vedno v majhnih stvareh. Trudimo se, da čim večkrat večerjamo skupaj, da se pogovarjamo, brez televizije, telefona ali računalnika. Kljub delu sem še vedno brat, mož, oče, sin, stric, bratranec ... Še vedno imam rad, da sem tam za vsakega. Včasih se seveda zgodi, da me družina spravi ob živce, ampak nikoli ne smete pozabiti, da bodo v trenutkih, ko boste potrebovali pomoč, prav oni tam za vas," je povedal in dodal, da poskuša takšno mišljenje prenesti tudi na svoje tri otroke. "Zadnjič me je sin vprašal, ali bi lahko skupaj spekla torto za njegovo dekle. Všeč mi je bilo, kako je pri svojih letih poznal vse, kar ima rada. Kateri je njen najljubši okus, barva, vse. Lahko bi rekel, da mi je podoben. Imam še hčerko Sofio, ki je podobna moji sestri. Že zdaj je tako glasna kot ona," je v smehu pojasnil.

beri dalje