Vsi poznamo občutek, da smo čisto sami na svetu. A edino Mark Watney ve, kako je biti sam na Marsu.

Med odpravo s človeško posadko na Mars astronavta Watneyja (Matt Damon)po hudem viharju, ki je zahteval takojšnjo evakuacijo, kolegi pustijo za seboj, prepričani, da je mrtev. Toda Whatney je preživel in se znajde zapuščen in sam na sovražnem planetu. Poškodovan je, a če hoče ostati živ, mora takoj ukrepati.

Ob pičlih zalogah se mora zanesti na lastno iznajdljivost, razsodnost in duha, da preživi in se domisli, kako tiste na Zemlji opozoriti, da je še živ. Če mu uspe, da ne postane prva človeška žrtev Marsa, je pomoč oddaljena zgolj nekaj let in na milijone kilometrov. Tam namreč NASA in moštvo mednarodnih znanstvenih neutrudno garajo, da »Marsovca« pripeljejo domov, medtem ko njegovi kolegi iz odprave kujejo drzno, če ne že kar nemogočo reševalno odpravo.

»Gre za zgodbo vseh zgodb o preživetju,« pravi režiser Ridley Scott. »Mark Watney se znajde pod nepojmljivim pritiskom in v popolni osamitvi, in film govori o tem, kako se na ta pritisk odzove. Njegova usoda je odvisna od tega, ali se bo prepustil preplahu in obupu in sprejel smrt kot nekaj neizogibnega – ali pa se bo odločil, da se zanese na svojo izurjenost, iznajdljivost in smisel za humor ter tako ostane miren in se izbeza iz težav.«

V priredbi knjižne uspešnice, ki jo je Scott režiral po scenariju Drewa Goddarda, igrajo še Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Peña, Kate Mara, Sean Bean, Sebastian Stan, Aksel Hennie, Donald Glover, Mackenzie Davis in Chiwetel Ejiofor.

Beri dalje...

Marsovec - najnovejša stvaritev režiserja Ridleya Scotta - Dogodki - Govori.se

Vsi poznamo občutek, da smo čisto sami na svetu. A edino Mark Watney ve, kako je biti sam na Marsu.