Modna poznavalka in voditeljica Lorella Flego se je v prvih avgustovskih dneh vrnila z zasluženega oddiha v Ameriki, na katerega prisega zadnja leta, saj je tam odkrila kraj, kjer lahko kljub oddihu v miru ustvarja in je povezana s kreativnim modnim področjem.

V ekskluzivnem poletnem pogovoru za revijo Lea nam je razkrila podrobnosti in zanimivosti z dopusta, ki jih je preživela s partnerjem in štiriletno hčerko Sofio.

Po festivalu Melodij morja in sonca ste odpotovali na zaslužen oddih v Ameriko. Kako ste preživeli dopustniške dni, ki pa so bili po videnem tudi delovno obarvani?

V Ameriki je vedno toliko lepega in zanimivega, da je prav težko odpotovati nazaj; iskreno, imam občutek, da je vsako leto samo težje. Življenje tam je povsem drugačno, očarajo me prijaznost ljudi, izredno lepi kraji, ki marsikdaj postanejo kulisa za modno fotografiranje, kreativne trgovine, nebotičniki, morje v Miamiju, res je veliko lepega. Seveda sem tudi delala za portal www.glitter.si, ker nikoli ne počiva, tako da mora biti vedno na tekočem. V Miamiju je potekal tedne mode, tako da sem združila prijetno s koristnim in si privoščila tudi modne revije. Predstavljene so bile kopalke za poletje 2016. Čeprav gre za delo, je v resnici tudi zelo zabavno, konec koncev to sem jaz, moda me močno in vedno spremlja.

Kaj je za vas tisti pravi odklop, ko misli popolnoma odmaknete od dnevnih obveznosti?

Dobra knjiga na robu oceana, popolna tišina, nobenih obveznosti in vonj po poletju. (smeh)

Vas je v Ameriki spremljala družina, glede na to, da je po tem, ko ste postali mamica, vaše življenje zunaj medijskih luči usmerjeno v vzgojo vaše Sofie?

Seveda, šli smo vsi skupaj, partner, Sofia in jaz. Če gre za dopust, je zame nepredstavljivo, da bi šla brez njiju, preveč bi ju pogrešala. Vsako leto je lažje, saj je Sofia zdaj že velika. To je bil njen tretji obisk Amerike in je tudi sama kot otrok popolnoma očarana nad njo. (smeh)

Znani ste tudi kot strastna nakupovalka. Ste v Ameriki odkrili kaj, kar je potovalka pripeljala nazaj v Izolo in boste pokazali med vodenjem kakšne od družabnih prireditev?

Še prej bom pokazala! (smeh) Vse skupaj bo ovekovečeno za modni portal, saj smo tudi slikali določene stajlinge, preostale še bomo. Amerika ponuja veliko zanimivih znamk, ki jih v Evropi ni, zato je prav lepo raziskovati in občudovati, kako se moda razvija na drugi strani oceana. Brez nakupovanja ne gre. Res sem kupila veliko lepih kosov, predvsem pa torbice.

Kakšen je vaš pogled na ameriške sanje in kako jo sami vidite, glede na to, da ob vsakem tradicionalnem oddihu spremljate njeno spremembo, okolico, ljudi?

Mislim, da je Amerika dežela možnosti in sanj, hkrati pa zahteva veliko denarja, če želiš živeti dostojno oziroma dobro. V ZDA je koncept službe povsem drugače, ker se dela ves dan in včasih se voziš dve uri do delovnega mesta. Za nas je to nepredstavljivo; gre za povsem drugačno kulturo in mišljenje. Kljub vsemu gre za deželo možnosti, kar je v bistvu čudovito – vedno imaš občutek, da so možnosti za uspeh zelo visoke, čeprav je tudi huda konkurenca. Morda me prav to najbolj mami.

Kateri kraj čez lužo je za vas najbolj magičen in katerega vedno obiščete, ko se modno, zasebno in dopustniško sprehajate med ulicami velemest?

Vsekakor mi je izredno všeč energija New Yorka, čeprav je zelo utrujajoča. Turist ga doživlja v majhnih odmerkih in je že naporen, če pa tam živiš, verjamem, da je vse skupaj toliko bolj zahtevno. Vseeno ostaja moje najljubše mesto, Soho pa najlepši predel.

beri dalje

Lorella Flego uživa v Miamiju - Domači trači - Govori.se

Modna poznavalka in voditeljica Lorella Flego se je v prvih avgustovskih dneh vrnila z zasluženega oddiha v Ameriki, na katerega prisega zadnja leta, saj je tam odkrila kraj, kjer lahko kljub oddihu v miru ustvarja in je povezana s kreativnim modnim področjem.