Televizijska voditeljica Sandra Auer je uživala prvi skupni dopust z novim družinskim članom. Pred dobrima dvema mesecema je namreč rodila sinčka Aljošo, s katerim se je skupaj s starejšo sestrico Arabelo in očkom Rokom odpravila na počitnice v Izolo.

Sandra je drugo nosečnost veliko lažje prenašala kot prvo, saj so ji bile stvari že poznane.

"Če pogledam nazaj, moram priznati, da je bila prva nosečnost fizično lažja, ker sem od pričakovanja lažje prenašala bolečine, medtem ko je bila psihično težja, ker nisem vedela, kaj pričakovati in kako se bom znašla v vlogi mame. Ko pa to že enkrat prestaneš in veš, kaj te čaka, je psihično lažje," se spominja nosečniških trenutkov. "Dobra dva meseca je, odkar imamo novega člana, in moram priznati, da je veliko lažje, kot sem si predstavljala. Ko sta partnerja usklajena pri vsem, kar počneta, predvsem pa pri vzgoji, se ni težko privaditi. Zelo smo srečni in najbolj na svetu si želim, da tako ostane."

Sandra je tudi Aljošo rodila v mariborski porodnišnici, a jo je porod nekoliko presenetil. "Iskreno se od poroda rada spominjam samo trenutka, ko sem v naročje dobila Aljošo. Bilo je nekoliko huje kot prvič, česar nekako nisem pričakovala. Morda zato nisem bila tudi tako dobro psihično pripravljena, saj sem, zanimivo, do poroda slišala samo zgodbe o tem, da je drugič lažje. Za čuda pa sem po porodu govorila z mamicami, ki so doživele podobno. Precej zanimivo je tudi to, da je Aljoša ob rojstvu tehtal in bil velik popolnoma enako kot Arabela (51 cm, 3.610 g). Sicer pa ja, bilo je naporno. A zagotovo bi bilo še bolj, če ob meni ne bi bilo sestre – babice Marte Polanec, ki je bila že pri Arabelinem rojstvu in mi je veliko pomagala, tako da velika zahvala gre predvsem njej."

Selitev pred porodom je bila stresna

Sandra je sinčka poimenovala Aljoša in zgodba okoli tega imena je zelo zanimiva, saj vsi, ki jo poznajo, vedo, da ima Sandra tudi zelo uspešnega bratranca s tem imenom. "Želela sva, da bi bilo ime prav tako na A (kot Arabela), in ko sva iskala imena na to črko, nama prav nobeno ni bilo preveč všeč. In ko je kateri od naju našel kakšno lepo ime, to ni bilo všeč drugemu in obratno. (smeh) Aljoša pa je bilo edino ime, pri katerem sva se oba strinjala. Tako je ime tudi mojemu bratrancu, ki ga imava oba zelo rada, in ob izrečenem imenu sva začutila neko posebno energijo. No, bratranec pa mu je tudi boter." Sandra je bila po porodu nekoliko pod stresom, saj se je njena družina tik pred porodom celo preselila.

"Prihod iz porodnišnice je bil precej običajen. Niso me pričakali baloni in podobno kot prvič (smeh). Rok je bil namreč večino časa ob meni v bolnišnici, prosti čas pa je izkoristil za selitev zadnjega kosa pohištva. Dva dni pred porodom smo se namreč iz Pobrežja preselili v mesto. Res se je vse zgodilo ob nenavadnem času, ampak začutila sva, da je stanovanje pravo in morala sva zagrabiti priložnost," se spominja Sandra. "Zdaj smo doma v precej večjem stanovanju, kjer ima Arabela svojo sobo, imamo v stanovanju kad, za katero smo zelo hvaležni, saj je kopanje otrok precej lažje ... Tudi lokacija nam je izredno všeč. Tako da je bilo privajanje kar dvojno – na novo stanovanje in na povečano družino. Ampak vse se da, če se hoče," še doda.

beri dalje...

Sandra Auer: Prvi dopust po rojstvu sina - Domači trači - Govori.se

Televizijska voditeljica Sandra Auer je uživala prvi skupni dopust z novim družinskim članom. Pred dobrima dvema mesecema je namreč rodila sinčka Aljošo, s katerim se je skupaj s starejšo sestrico Arabelo in očkom Rokom odpravila na počitnice v Izolo.