Pivo je potrebno postreči brez ogljikovega dioksida in s peno. Le tako bo imel polni okus in nas v želodcu ne bo napihovalo. Kako pa to doseči? Obstaja več načinov točenja in z upoštevanjem nekaj preprostih nasvetov, bo pitje piva res doživetje.

Slogi točenja piva prihajajo iz lokalnih tradicij, načina varjenja piva in njegovih lastnosti. Zato najprej preverite kakšno pivo pijete in nato izberite slog točenja. Med pivi seveda blestijo belgijska, zato začnimo z njimi. Tako pa se sicer točijo tudi francoska in svetla nizozemska piva.

In kako ga pravilno natočiti?

  • Po nemškem slogu, ki je znan tudi pri nas, na Češkem, Slovaškem in v Avstriji, naj bi se pivo točilo v pokončen kozarec dokler pena ne doseže vrha. Počakate, da se pena spusti in spet dolijete. Pravilno točenje pri tem slogu lahko traja tudi nekaj minut. Če imate potrpljenje, srečno, če ne, izberite drug slog. Ali drugo pivo. 
  • Za močna, temna piva, kot je recimo guiness, kozarec napolnite do polovice in počakajte, da se pena poleže in strdi. Šele nato natočite do konca. 

O tej nadvse priročni veščini si lahko ne le preberite več, ampak ogledate tudi nazorni video, ki vas bo pravilnega točenja piva naučil, na spletni povezavi Plugin magazine

Nazorni prikaz, kako pravilno natočiti pivo, vam zna priti še zelo prav! - Zanimivosti - Govori.se

Pivo je potrebno postreči brez ogljikovega dioksida in s peno. Le tako bo imel polni okus in nas v želodcu ne bo napihovalo. Kako pa to doseči? Obstaja več načinov točenja in z upoštevanjem nekaj preprostih nasvetov, bo pitje piva res doživetje.