Eva Boto in Gašper Rifelj sta se pred leti spoznala v televizijskem šovu Misija Evrovizija, ko sta se potegovala za nastop na velikem evrovizijskem odru. Zmago je odnesla Eva in se takrat predstavila v Bakuju. Čeprav sta bila takrat tekmeca, sta danes velika prijatelja in morda še kaj več. Eva je ob tem vprašanju še vedno zelo skrivnostna!

Gašper, že pred časom ste se povezali z Evo Boto, predstavnico Slovenije na Evroviziji leta 2012. Kako se je sploh začelo vajino prijateljevanje?

Gašper: Spoznala sva se v oddaji Misija Evrovizija in že takrat se mi je zdela Eva izredno simpatična in preprosta, kar mi je bilo zelo všeč. No, zdaj lahko povem, da je bila tudi moja favoritinja za zmago. Potem pa nekaj let nisva bila v stiku; vse do letos, ko sta se najini glasbeni poti združili v projekt, ki ga bova predstavila na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca. Zelo sem vesel, da bova zapela skupaj, in resnično se veselim tega dogodka.

Eva, že nekaj časa je minilo od vašega nastopa na Evroviziji. Ste jo letos spremljali in kakšni občutki so vas prevevali ob tem?

Eva: Sploh ne morem verjeti, da so od tega minila že tri leta. Kot vsako leto sem tudi letos spremljala Evrovizijo in moram priznati, da me kar malo mika, da bi znova nastopila na tako velikem odru. Letos sta duo Maraaya imela odlično podporo nas vseh in prav je, da podpiramo svoje predstavnike po najboljših močeh. Sem pa malo razočarana nad uvrstitvijo v finalu, saj je bila pesem zares odlična, prav tako tudi izvedba, in prav žalostno je, da se tako majhna država ne more uvrstiti malo višje, kajti verjamem, da si to zaslužimo. Glede Bakuja in tamkajšnjega doživetja pa sploh ne vem, kaj naj rečem. Z eno besedo: nepozabno. Zame je bila to največja dosedanja izkušnja v glasbi in upam, da bo takšnih podvigov še veliko. Ko samo pomislim, kako je bilo peti pred toliko ljudmi, dobim kar mravljince po telesu. Pozitivne stvari lahko naštevam več dni, pa ne bo konca, saj je bilo res nepozabno.

Skupaj bosta nastopila na festivalu Melodije morja in sonca. Zakaj sta se odločila za ta korak?

Gašper: Splet različnih dogodkov. Sam sem letos dobil kar nekaj povabil na ta festival in nekaj skladb je bilo duetov. Pozneje sem prišel v stik s producentom Gabrom Radojevičem in predstavil mi je svojo skladbo, ki jo je naredil skupaj s partnerico Leo Sirk. Predlagal je, da bi ob meni zapela tudi Eva, in resnično sem vesel, da je Eva to sprejela. Ko sta nama jo Gaber in Lea prvič predstavila, nama je takoj zlezla pod kožo. Pesem nosi resnično lepo sporočilo o dveh, ki si stojita ob strani, in naj bo še tako težko, vesta, da sta nekje vedno drug za drugega.

Eva, leta 2012 ste na MMS dosegli drugo mesto. Kakšno stopničko napadate letos?

Eva: Vsak, ki gre na festival, si želi zmage, logično, je pa res, da si najbolj želim, da z Gašperjem odpojeva tako, da bova oba zadovoljna in da bodo z najino izvedbo zadovoljni drugi. Če to doseževa, je lahko to za naju že zmaga. Sama imam s tem festivalom same pozitivne izkušnje, pred tremi leti sem zelo uživala na odru, tudi publika v avditoriju je bila super, in to ti da še več zagona in energije, da se izkažeš po svojih najboljših močeh. In drugo mesto gor ali dol, jaz sem sama pri sebi zmagala, saj sem zapela tako, kot sem si zadala, odziv ljudi pa je bil fenomenalen, zato razloga za slabo voljo ni bilo.

Za glasbenika je predstavitev na festivalih pomembna, kaj vidva menita o tem?

Gašper: Zagotovo je to za izvajalca velika promocija, predvsem pri bolj uveljavljenih festivalih, in med njimi je zagotovo tudi MMS, saj ga spremlja veliko ljudi. Je pa letos resnično drugače, saj imam ob sebi še Evo, s katero sva si v veliko podporo in nama je veliko lažje, kar je zagotovo prednost.

beri dalje

Gašper Rifelj in Eva Boto - med njima je ljubezen! - Domači trači - Govori.se

Eva Boto in Gašper Rifelj sta se pred leti spoznala v televizijskem šovu Misija Evrovizija, ko sta se potegovala za nastop na velikem evrovizijskem odru. Zmago je odnesla Eva in se takrat predstavila v Bakuju. Čeprav sta bila takrat tekmeca, sta danes velika prijatelja in morda še kaj več. Eva je ob tem vprašanju še vedno zelo skrivnostna!