Novopečena mamica Jasna Kuljaj se je že navadila na nov ritem s svojo dojenčico Anastazijo. V veliko pomoč pa jima je tudi očka Saša, ki poskrbi za svojo družinico v pravem pomenu besede. Pred kratkim smo jih ujeli na prvih skupnih počitnicah, kjer so uživali skupne trenutke.

Jasna ima ob dojenčiči Anastaziji veliko podporo pri partnerju Sašu in prav zaradi tega so skupne počitnice, ki so jih preživeli v Hotelu Primus na Ptuju, uživali veliko bolj sproščeno. "Anastazija obožuje očka in tudi Saša se v tej vlogi odlično znajde. Lahko vam povem, da moj partner dela vse, razen doji. (smeh) Je krasen očka in ne predstavljam si, da bi imela moškega, ki bi si te zadeve predstavljal po zastarelem sistemu, po katerem je skrb za majhne otroke padla predvsem na materina ramena. Ne vem, ali so se generacije mojega očeta kaj dosti obremenjevale s podrobnostmi dojenčkove nege, no, sodobni očetje pa si zelo želijo biti zraven. Moški so danes veliko bolj dosledni in v današnjem času ni to nič posebnega, če se znajdejo pri vseh opravilih. Ne samo pri oskrbi dojenčkov in otrok. Moški danes takšni pač so. Dobro, tudi v naši generaciji obstajajo izjeme, ampak s takšnim potem pač nimaš otrok," meni Jasna. "Ženska mora odgovorno izbrati očeta svojih otrok. Kritiziranje moškega, da doma bolj malo pomaga, se mi zdi precej brezplodno početje, saj bi bilo pametneje prej bolje razmisliti in izbrati moškega, ki nam bo ustrezal. Ne pa izbrati napačnega in ga potem do konca življenja vsak dan kritizirati. Midva s Sašem resda nisva bila skupaj dolga leta, preden naju je osrečila Anastazija, ampak v tistem kratkem času sem zaznala, kakšen moški je. Ko prideš v trideseta, oz. bolje rečeno, ko postaneš bolj zrel, hitro zaznaš, s kakšnim moškim imaš opravka. Ko pa si mlajši, si lahko leta in leta z nekom, pa ni nujno, da ga dobro poznaš. Skratka, časi so se nedvomno spremenili. Tako da občudujem naše mame, ki so v tistem času vse to zmogle, in hkrati nimam prav nič slabe vesti, da sprejemam vso ponujeno pomoč."

Anastazija je dobrovoljček, ki se nenehno smehlja. "To je res, ampak tako, kot se smeji očku, se ne smeji nikomur. Mamica je že malo samoumevna, tati je tisti, ki dobi najlepše nasmeške," še pove.

Veliko oporo ima mlada družinica tudi pri starih starših. "Moji in njegovi starši so nama v veliko oporo. Imam pa tudi nekaj prijateljic, s tem, da sem med njimi skoraj edina, ki ima otroka. Nekako orjem ledino, če smem malo pretiravati. V Ljubljani ni ravno moderno imeti otroka, več lahko tako povem. Če primerjamo z življenjem na podeželju, kjer malce čudno gledajo tiste, ki pri tridesetih še nimajo otrok, ni to v Ljubljani nič nenavadnega. Tudi pritiskov je manj. Ženske veliko manj nadlegujejo z vprašanji, kdaj bodo zanosile, češ da je že čas in da bo vlak odpeljal. Tako da pri svojih triintridesetih med svojimi prijateljicami resnično orjem ledino. Večina prijateljic še ni tako daleč, da bi se odločile za ta korak, za katerega moraš danes imeti resnično veliko poguma. Drži pa tudi to, da si mladi na podeželju zgradijo zgornje nadstropje domače hiše in po možnosti ločen vhod, mladim v mestu, katerih starši živijo v stanovanju, pa je težje, saj si mlada družina ne more deliti stanovanja z babico in dedkom," razmišlja.

beri dalje

Jasna Kuljaj se je že navadila na nov ritem mamice - Domači trači - Govori.se

Novopečena mamica Jasna Kuljaj se je že navadila na nov ritem s svojo dojenčico Anastazijo. V veliko pomoč pa jima je tudi očka Saša, ki poskrbi za svojo družinico v pravem pomenu besede. Pred kratkim smo jih ujeli na prvih skupnih počitnicah, kjer so uživali skupne trenutke.