Zelo uspešen in priljubljeni slovenski muzikal prihaja tako rekoč domov, točneje na Škofjeloški grad. V naravnem amfiteatru, ki je obdan z mogočnimi drevesi in se nahaja na grajskem vrtu, bo muzikal Cvetje v jeseni doživel premierno uprizoritev na prostem v soboto, 30. maja.

Ena najlepših ljubezenskih zgodb slovenske literarne zgodovine se vrača tako rekoč domov.

V intenzivnih dobrih dveh urah gledalec doživi trenutke žalosti, neizmernega veselja, sreče in igrive ljubezni, začinjene s pravo mero humorja in ironije. Čustvena glasba in ganljiva besedila, v katerih se najde prav vsak, so v solze spravila različne generacije obiskovalcev, številni so si muzikal ogledali tudi večkrat. Kljub bridkemu koncu pa gre za izjemno navdušujočo predstavo, ki vas popelje v preteklost ter prikaže razkorak med mestnim in podeželskim človekom.

Idejni vodja in izvršni producent predstave Gorazd Slak je je skupaj z ekipo in pomočjo producentke Miše Stanko na oder postavil eno najlepših ljubezenskih zgodb slovenske literarne zgodovine. Za zgodbo o ljubezni med premožnim meščanom v zrelih letih in komaj polnoletnim podeželskim dekletom je Matjaž Vlašič ustvaril 22 izvirnih skladb, ki jo vedno odigra band, pod vodstvom Tomi Puricha na predstavah v živo. Orkestracije so delo Anžeta Rozmana, pevsko izpopolnjevanje je vodila Željka Predojević, izvirna besedila pa so delo Janeza Usenika. Igralci na odru nosijo kostume Vesne Mirtelj, za plesne vložke in zahteve koreografije pa je poskrbel Miha Krušič. V prostor in čas pa so zgodbo umestile še domiselni scenski elementi Grete Godnič, scenske grafike Marka Jordana in animacije Gašperja Vovka, postavitve luči Davida Andreja Francky-ja,Maria Čurkoviča, kostumografija Vesne Mirtelj in maska Nataše Castaldi.

V muzikalu se na odru zvrsti kar lepo število nastopajočih, med njimi najdemo tako znana kot tudi še neuveljavljena imena. Pod režisersko taktirko Vojka Anzeljcanastopajo Nina Pušlar in Maja Martina Merljak v vlogi Mete, Matjaž Robavs inDomen Križaj pa se izmenjujeta v vlogi Janeza. Danijela upodablja Jure Ivanušič, LizoAlenka Kozolec Gregurić, ob njih pa na oder stopajo še: Marjan Bunič, Damjan Perne, Lucija Grm, Ana Ferme, Antea Mramor, Asja Potisek, Maša Tiselj, Nives Mikulin, Petra Likar, Alen Kofol, Ambrož Kvartič, Klemen Černe, Matevž Mali inSrđan Milovanović.

  • »Prišla je pozno, prav tako je prišla, kakor pride časih kako cvetje v pozni jeseni. Sadu ni rodila, kakor ga ne rodi jesenski cvet. Če me hočete poslušati, vam razgrnem vse.« Ivan Tavčar

V soboto, 30. maja ob 20:30, ste vabljeni na Škofjeloški grad, kjer si boste lahko ogledali izviren slovenski muzikal.

Dobra glasba, izvrstni igralci in besedila, ki jih narekuje življenje, vas bodo zagotovo prevzela, zato za vsak slučaj s seboj prinesite tudi kakšen robček.

Ne spreglejte!

Podarjamo vstopnice!

sodelovanju z organizatorjem dogodka ekspresno podarjamo dve brezplačni vstopnici srečnici, ki nam je pravilno odgovoril na naslednje nagradno vprašanje:

  • Ali vstopnica za muzikal Cvetje v jeseni na Škofjeloškem gradu omogoča tudi brezplačen obisk Loškega muzeja?

Pravilni odgovor je bil seveda: DA!

Naša tokratna nagrajenka pa je:

  • Francka Kržišnik

Čestitamo!

Muzikal Cvetje v jeseni premierno na prostem! Podarjamo vstopnice! - Dogodki - Govori.se

Zelo uspešen in priljubljeni slovenski muzikal prihaja tako rekoč domov, točneje na Škofjeloški grad. V naravnem amfiteatru, ki je obdan z mogočnimi drevesi in se nahaja na grajskem vrtu, bo muzikal Cvetje v jeseni doživel premierno uprizoritev na prostem v soboto, 30. maja.