Fotografije, ki jih je nekdanja televizijska voditeljica objavljala na družabnih omrežjih po porodu, so vse po vrsti prikazovale, kako vitka je, po številnih komentarjih sodeč, se je marsikomu zdela že preveč vitka. A tokratna fotografija, ki jo je naredil naš fotograf, ko jo je ujel na sprehodu, je že zaskrbljujoča.

Kaj se dogaja z nekoč z oblinami bogato voditeljico, smo povprašali kar Jasno, ki je trenutno razpeta med Dolenjsko, kjer živijo njeni starši, Ljubljano, kjer ima stanovanje, in Avstrijo, kjer njen dragi Saša igra profesionalni nogomet, in sicer v mestu Leoben, nedaleč od Gradca. Komaj tri mesece po porodu je vitka, kot še nikoli, njena postava postaja čedalje bolj dekliška in koščena. A Jasna pravi: "Ravno shirana nisem, no, s tem ni treba pretiravati. Ko me je fotograf srečal na sprehodu, sem mu z veseljem pozirala, a sama sebi se ne zdim koščena. Res je, po porodu imam manj kilogramov, kot sem jih imela pred nosečnostjo.

Tik pred nosečnostjo sem bila izjemno fit, saj sem ravno končala posebno Sensilabovo kuro za lepo postavo, tako da sem bila vso nosečnost pravzaprav fit. Trudila sem se veliko in kakovostno jesti, a več kot deset kilogramov nisem pridobila. Te kilograme pa sem pustila po porodu kar v postonjski porodnišnici, tako da sem se domov vrnila s predporodno težo. Ko pa je steklo še dojenje, je na hitro skopnelo še nekaj dodatnih kilogramov. Zaenkrat pridno vozičkam, za kakšen tek ali odhod na Šmarno goro še ni bilo časa.“

Preveč aktivna?

Jasna je ves čas v pogonu. Prej je ves čas delala, potovala po Sloveniji z enega dogodka na drugega in vodila prireditve, zdaj pa je tudi ves čas naokoli, le da je z njo še mala Anastazija.

Jasna nam zaupa: "Vse življenje sem živela precej potovalno, nenehno sem pakirala in se premikala sem ter tja. Zdaj počnem enako, samo da najprej spakiramo vse za Anastazijo, na koncu pa na hitro nekam vtaknem še svojo krtačo za lase in kake spodnjice in sem nared. Nimaš kaj, stvari se ti hitro neverjetno spremenijo."

Kilogrami kopnijo z dojenjem?

Čeprav pri dojenju in skrbi za malo Anastazijo Jasna ne komplicira, ji je očitno ta nova vloga vzela kar precej kilogramov. "Številke se še vedno gibljejo tam nekje nad 60 kilogramov, zato ne bodite pretirano zaskrbljeni zame,” nam je povedala in dodala: “Lahko le povem, da je Anastazija izredno priden dojenček, že od začetka spimo vso noč, podnevi pa je mala pravi veseljak! Seveda je naporno. Če sem si nakoč zjutaj najprej skuhala kavico, se zdaj na kavico spomnim šel nekaj ur kasneje ali pa spoh ne. Tako človek v dirki med previjanjem, hranjenem, preoblačenjem in podiranjem kupčka enostavno pozabi nase.

Sama nimam čisto nič proti, če bi bila v teh poporodnih mesecih bolj krepka, saj v teh mesecih ženska resnično potrebuje moč za vse napore, ki jih zahtevajo prvi meseci materinstva. Pri dojenju pravzaprav delujejo mišice celega telesa, pri podiranju kupčka prav tako in prav sprašujem se, kako bi zmogla, če ne bi bila telesno dobro pripravljena še od prej. Trenutno moja mala tehta približno toliko kot tehta paket cvička. Zdaj pa si predstavljajte, da ves dan nosite ali kako drugače premetavate ta paket cvička! Materinstvo ni šala in kaj zmorejo naša ženska telesa pred in med porodom ter po njem, je pravi čudež!"

Jasna Kuljaj - še nikoli tako presušena - Domači trači - Govori.se

Fotografije, ki jih je nekdanja televizijska voditeljica objavljala na družabnih omrežjih po porodu, so vse po vrsti prikazovale, kako vitka je, po številnih komentarjih sodeč, se je marsikomu zdela že preveč vitka. A tokratna fotografija, ki jo je naredil naš fotograf, ko jo je ujel na sprehodu, je že zaskrbljujoča.