Članek
Zdaj je pravi čas za SSL certifikat
Objavljeno Aug 31, 2018

Če se sprašujete, kdaj je pravi čas za namestitev SSL certifikata na svojih spletnih straneh, potem ste že zelo malce pozni. Varnostni certifikati namreč niso več luksuz, ki si ga privoščijo le največji, temveč gre za osnovo, brez katere je preko spleta težko poslovati.

Strani brez SSL certifikata so označene za nevarne

Brskalnik Google Chrome je daleč najbolj uporabljen spletni brskalnik z kar 60.9% deležem uporabe po spletu. Pri Google so se odločili izdati v Juliju novo verzijo priljubljenega brskalnika ki vse strani ki ne uporabljajo HTTPS in nimajo nameščenega SSL certifikati, označuje kot NOT SECURE.

Če bo vaša spletna stran dobila oznako »Not secure«, jo bodo uporabniki še vedno lahko obiskali, bo pa pri uporabnikih vzbudilo dvom o legitimnosti spletne strani in varnosti podatkov. Pričakovati je, da zaradi te oznake bo veliko uporabnikov  zapustilo takšno spletno stran.

Kako pridobiti SSL certifikat za svojo stran?

Vsem uporabnikom ki imajo spletne strani, priporočamo da se odločijo za varni HTTPS protokol. Pri HOSTKO ponujamo vse vrste SSL certifikatov po nizkih cenah. Uporabnikom ki gostujejo pri nas in imajo naročen certifikat pri nas, certifikat namestimo brezplačno. Preverite našo ponudbo SSL certifikatov.