Članek
Novinarska konferenca predstavila letošnje Godibodi nastopajoče in nove izdaje Ustvarjalnega polja
Objavljeno May 31, 2015

Novinarska konferenca predstavila letošnje Godibodi nastopajoče in nove izdaje Ustvarjalnega polja Celinka.si

Zavod Godibodi in Ustvarjalno polje Celinka.si sta tudi letos na takorekoč tradicionalni novinarski konferenci predstavila nastopajoče na letošnjem že osmem Festivalu sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi ter kar enajst novih izdaj Ustvarjalnega polja Celinka.si, med katerimi jih bo večina premierno predstavljena prav na festivalu.

Osrednje prizorišče festivala bo tudi letos Letni vrt Hostla Celica v Ljubljani, kjer bodo potekali koncerti, na katerih se bodo predstavili Nula Kelvina in Aleksanda Ilijevski, Smaal Tokk, Nika Vistoropski in Damjan Brcar, Patetico, Bort Ross in Samo Budna ter dve festivalski produkciji, kvartet Gorana Krmaca in zasedba Čarli Novak in Čarlijevi angeli. Potekal bo tudi spremljevalni program v obliki okroglih miz, delavnic in razstav.

Sveži glasbi bo moč prisluhniti tudi na koproducentskih mestih v Ajdovščini, Divači, Kopru, Kranju, Novi Gorici, Novem mestu, na Ptuju, v Radovljici, Sežani, Trbovljah, Mariboru, Kulturnem društvu Vilenica in Žalcu. Celotni program si lahko ogledate na spletni strani Godibodi.

Ustvarjalno polje Celinka.si je ob tej priložnosti predstavilo kar enajst izdaj sveže avtorske in etno glasbe.Aleš Hadalin je predstavil album slovenskih ljudskih pesmi Ta tobak je sladka travcaSandra in Adam Klemm dvojni etno-jazzovski album NostalgijaDiatonic Strings Duo album Ragbag s prepletom harmonike in violine, Bort Ross avtorski prvenec Sančo Pansa, jazzovsko-fusion zasedba Divje jezeroalbum Mestni vrvežNika Vistoropski šansonjerski prvenec Ljuba, zasedba Nula Kelvina je v sodelovanju z Aleksandro Ilijevski posnela glasbo iz glasbeno-gledališkega omnibusa Levak na luniSamo Budna je predstavil svoj drugi album Za nazaj in za naprej, tudi Janez Dovč je z AkordeON-om dobil svoj drugi solistični album, Unotisto predstavlja Smaal Tokkov prvenec in zasedba Patetico verjame, da Vse je v redu z mojo dušo.

Tiskovni konferenci je sledila glasbena akcija na Prešernovem trgu v sodelovanju z Val-om 202.

foto: Bojan Stepančič