Članek
TIGR V KLETKI - KOGA MOTI TIGR NA SVOBODI ?
Objavljeno May 14, 2015
TIGR V KLETKI - KOGA MOTI TIGR NA SVOBODI ?
Spoštovani, novinarji in simpatizerji naših pobud,
 
s posvetom v DS dne 11.5.2015 smo naredili korak naprej pri oživljanju mrtvo udnega TIGR-a v kletki.  Ob tem se je dvignilo nekaj prahu pa tudi  strahu pri “posvečenih” čuvarjih “pečata” – tako rekoč mitskega izročila. To izročilo se glasi: da je bila ob napadu na Jugoslavijo aprila 1941 edinole KP z OF  sposobna voditi odpor in da bi danes Slovenci govorili nemško, če ne bi bilo vodilnih komunistov. Ta zlagani vendar ponarodeli mit, ki so ga 70 let zvesto gojili  uradni, plačani zgodovinarji, se bo prej ali slej sesedel sam vase, kajti resnica je kot voda, ki si sama izbira pot ko pride iz ustaljene struge.
 
Prah  pa dvigajo zdaj ne le zapriseženi verniki prevare, pač pa tudi tisti, ki TIGR zelo malo poznajo, predvsem pa tisti, ki so si ga prisvojili v zasebno last in še naprej zganjajo monopol nad njegovimi uradnimi prireditvami, obenem s tem mu jemljejo njegovo največjo sporočilno vrednost to je zgled neizključevalnega sodelovanja  v korist vsega slovenskega naroda. Vsem tem želimo sporočiti, da se globoko motijo tisti, ki civilno pobudo “Gibanje 13 maj  - državni praznik” pripisujejo  “depeši iz Trstenjakove. Očitno to delajo ljudje, ki sami ne zmorejo funkcionirati avtonomno in brez direktiv.  Svojo nesamostojnost pa kompenzirajo z verbalnimi napadi, na tiste ki to zmorejo. Zato tistim, ki napadajo nas zaradi leta 2015, hkrati pa povsem ignorirajo depešo iz Moskve 22 junija 1941,   sporočamo: depeša 2015 je vzniknila v nas samih in v našem občutku za zgodovinsko krivico in laž, ki jo moramo vsi skupaj začeti premagovati in končno premagati. V gibanja 13 maj izjavljamo, da nismo satelit nikogar, ne ZBNOB niti SDS niti združenja VSO. Vse naštete, poleg teh pa predvsem še uradno društvo društvo TIGR pozivamo, da  se nam pridružijo in pridejo v petek 15.05.2015 na Trg republike v Ljubljani ob 18 h podpisovat dve peticiji, ki smo jih 11.5.2015  že najavili v državnem svetu. Podpisovanje preko interneta bo možno od  petka 15.maja.2015 dalje in sicer na povezavi http://www.publishwall.si/gibanje13maj. Na zborovanju bomo člani Gibanja 13 maj v dogovoru z organizatorjem dobili besedo in zbranim  pojasnili nadaljnji potek dogodkov, po zborovanju pa bomo odgovarjali na vprašanja.  Prva peticija se nanaša na  13 MAJ DRŽAVNI PRAZNIK, druga je ZAHTEVA Državnemu zboru, da končno sprejme Evropsko resolucijo o totalitarizmih.
 
Zaključek: Tistim medijem, ki so korektno poročali o posvetu v DS se zahvaljujemo, tiste pa, ki so to naredili tako, da so  informacijo relativizirali in minimizirali pomen posvetovanja pa pozivamo, naj  začnejo delati profesionalno in pričnejo upoštevati evropske standarde demokracije. Kljub temu pa moramo vsi skupaj naprej, gibanje ni stoječa voda.  Na napade se ne bomo ozirali in le izjemoma se bomo nanje odzivali, naš cilj je mnogo višji od pritlehnih ciljev napadalcev.
 
Smrt fašizmu, svoboda narodu ! NAJ  ŽIVI TIGR, naj za-živi demokracija!  Pridite v petek ob 18h na trg republike pred DZ.
 
Pozivamo novinarje, da pridejo na ta shod in o njem poročajo korektno.
 
Lep pozdrav      Vili Kovačič                            predsednik gibanja 13 maj

                           Andrej Magajna                    glavni tajnik gibanja 13 maj