Članek
Kdaj poraz ZDA in zmaga Severne Koreje?
Objavljeno Aug 14, 2017

Delo, 14. avgust 2017

Ob poročanju o dogajanju v Sev. Koreji, kjer kljub stradanju med ljudstvom pospešeno razvijajo jedrsko orožje in ne kmetijstvo, opažam v raznih medijih in portalih številne zanimive komentarje. Ti kažejo,  da zelo veliko Slovencev komaj čaka na poraz ZDA, da se vpliv te najbolj razvite in vplivne države sveta zmanjša, in da zmaga vpliv novih hegemonov, to je Kitajske, Indije, Irana, Sev. Koreje i.p.

Tako bomo tudi Slovenci  lahko uživali svobodo in blagostanje prebivalcev teh držav, kjer menda že imajo »raj na zemlji«.

Navdušenje nad Sev. Korejo ima tradicijo v Sloveniji. Berem: »Iskren množičen pozdrav v srcu herojske Ljubljane. Včeraj opoldne sta predsednik Kim Il Sung in Tito obiskala glavno mesto Slovenije. Sto tisoč občanov na ulicah. Oba sta imela govor na Trgu revolucije. Tito je dejal: »Tovariš Kim Il Sung je tvorec demokratične ljudske republike Koreje.« Tako je pisalo v Delu 10. maja 1975.

Za prevlado, primat teh naprednih »človekoljubnih držav« je zelo navdušena Putinova Rusija, ki k temu pripomore, kjer le more. Rusija najbolj oskrbuje Sev. Korejo. Slovenija pa tradicionalno podpira Rusijo. Ali je v teh državah raj ali zapor in pekel, veliko Slovencev nič ne briga, samo da se svet otresemo vpliva ZDA, -kjer menda ljudje trpijo, a ne bežijo-, pa bo na svetu res »raj na zemlji za vse«.

Za ene sanje, za druge mora!? Streznitev bo pa huda, a prihaja!

Franc Mihič

T

resne ponudbe 72h Strinjam se, da vam pomaga pri kolicini, ki sega od 5.000 € do 10.000.000€ E-pošta: reseaufinance510@gmail.com E-pošta: tmarjan24@gmail.com Marjan Tetickovic finance omrežja hvala