Članek
Poslanske pisarne so izredno pomembne!
Objavljeno Dec 20, 2016

Kako koristne so poslanske pisarne, 2.

Dovolite mi odgovor na vprašanje vašega bralca Franca Mihiča iz Ribnice z naslovom Kako koristne so poslanske pisarne?, ki je bilo objavljeno v Dnevniku 14. decembra 2016

Dnevnik, 17. december 2016 

Spoštovani g. Mihič,

poslanci in poslanke ne delamo samo v državnem zboru, ampak tudi med ljudmi, ki so nas izvolili. Za to so izredno pomembne poslanske pisarne, kjer se srečujemo s sodržavljani in sodržavljankami. Te so običajno v naših volilnih okrajih, praviloma pa se s sodržavljani in sodržavljankami srečujemo ob ponedeljkih, saj takrat običajno ni sej državnega zbora.

Naj še enkrat poudarim, da je za vsakega poslanca ali poslanko, ki želi svoje delo opravljati kakovostno, pomembno, da je v stiku z ljudmi. Tako poslanci tudi izvedo, kaj je tisto, kar »na terenu« najbolj pekli. Kot sam pogosto rad poudarim, izvoljeni smo od ljudi in delamo za ljudi.

Naj izkoristim to priložnost, da povabim vse državljanke in državljane, da se oglasijo v naših poslanskih pisarnah, kajti le skupaj bomo to državo naredili boljšo in prijaznejšo za vse nas.

Dovolite mi, da vam in vsem bralcem Dnevnika ob tej priložnosti zaželim mirne, sproščene in v družbi domačih preživete božično-novoletne praznike.

Dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora RS

Franc Minimalno eno poslansko plačo na mesec. Če greš v njihovo pisarno dobiš odgovor v obliki vprašanja; Kaj lahko tu jaz storim? Povečini kradljivi in zmozljivi poslanci. Takšni so všeč Slovencem. Že odgovor Brgleza ti to pokaže.Ne vpraša pa te konkretno kaj te muči? NIti ti konkretno ne odgovori. Navaja neke papagajske floskule.

Ali koga zanima, koliko nas davkoplačevalce stanejo poslanske pisarne? Ali so poslanske storitve oz. in poslanske pisarne povsem ustrezne potrebam državljanov? Ima kdo izkušnje?

Kako koristne so poslanske pisarne? DNEVNIK, 14. december 2016 Vprašanje za predsednika DZ RS Milana Brgleza, predsednike političnih strank, poslance in novinarje. Kdo nam lahko pove, kako koristne so poslanske pisarne? Koliko državljanov kontaktira s poslanci v pisarnah? Koliko so poslanci v tej službi ljudstva? Kolikšen je letni strošek vzdrževanja poslanskih pisarn za davkoplačevalce? Franc Mihič, Ribnica