Članek
Hitler je rešil Evropo?! Kaj pa vi menite o zadevi?
Objavljeno Dec 01, 2016

Zgrožen berem intervju s francoskim filozofom Jean-Claudom Milnerjem, »Ne potrebujemo več nezemljanov«, da bi nas vznemirjali«, ki ga je objavila novinarka Jela Krečič, soproga slovenskega marksista Slavoje Žižka, v Delu – SP; 5. marca 2016.  Levičarski filozof pravi, da je Evropa postala dežela miru, ko je Hitler rešil judovsko vprašanje in je »dobil vojno«. Novinarka ne vidi v tem nobenega problema, ne postavi nobenega dodatnega vprašanja. Problem holokavsta je s tem za novinarko zaključen? Ali je Hitlerju res »uspelo«?
A je bil Hitler res rešitelj Evrope, ko je »rešil judovsko vprašanje« in je tako dobil vojno?

Holokavst s šest milijonov žrtev Judov pa da je sprejemljiv? Ali je nauk holokavsta, da se naj ta »po potrebi« ponavlja, seveda ne samo nad Judi?!

Slovenski kazenski zakonik (Uradni list RS 55/2008) 297. člen, pa v svojih prvih treh odstavkih pravi:

(1)   Kdor javno spodbuja ali razpihuje narodnostno, rasno, versko ali drugo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, ali spodbuja k drugi neenakopravnosti zaradi telesnih ali duševnih pomanjkljivosti ali spolne usmerjenosti, se kaznuje z zaporom do dveh let.

(2)   Enako se kaznuje, kdor javno širi ideje o večvrednosti ene rase nad drugo ali daje kakršnokoli pomoč pri rasistični dejavnosti ali zanika, zmanjšuje pomen, odobrava, omalovažuje, smeši ali zagovarja genocid, holokavst, hudodelstvo zoper človečnost, vojno hudodelstvo, agresijo ali druga kazniva dejanja zoper človečnost.

(3)    če je dejanje iz prejšnjih odstavkov storjeno z objavo v sredstvih javnega obveščanja, se kaznuje tudi urednik oziroma tisti, ki ga je nadomeščal, s kaznijo iz prvega ali drugega odstavka tega člena, razen če je šlo za prenos oddaje v živo in dejanj iz prejšnjih odstavkov ni mogel preprečiti.«

 

Ali bomo znova dopustili Hitlerje in morije? Kaj je Hitler, ko praznujemo praznik upora proti okupatorju, rešitelj Evrope ali okupator? Ali res več ne vemo kaj je Hitler?

Franc Mihič Kosovelova 2a Ribnica

2016-04-20

 

Opomba: Dopis poslan pristojnim v RS, 21. marca:

·         Predsedniku DZ RS

·         Predsedniku vlade RS

·         Predsedniku RS

·         Varuhu RS

·         Specializiranemu Tožilstvu RS

 

Do danes 30.  novembra 2016 še  nobenega odziva!

Franc Mihič 

http://www.delo.si/kultura/ne-potrebujemo-vec-nezemljanov-da-bi-nas-vznemirjali.html