Članek
Kdo in kam vodi Slovenijo?
Objavljeno Jun 02, 2016

Državo vodijo dejansko predvsem tisti volivci,  ki dajo svoj mandat za oblast izvoljeni zmagoviti politiki na volitvah. To velja za vsako demokratično državo. Zmagovita politika dobi torej mandat za oblast te večine volivcev, ki pride na volitve. Izvoljena politika ve, kaj so interesi največjega dela volivcev, ve kaj mora obljubiti, da dobi dovolj glasov volivcev za zmago.

Marcel Štefančič je s strokovnjaki ugotovil, na podlagi analize zgodovine volitev, da se v Sloveniji najbolj zanesljivo udeležujejo volitev volivci upokojenci, teh nas je kar 600.000, in javni uslužbenci. Ti volivci imajo vedno jasen interes, da se jim ne znižuje pokojnin in ne znižuje plač, kvečjemu se naj te zvišujejo. Ti volivci se praviloma udeležujejo volitev vedno v zadostnem številu, ker vidijo, da so ti njihovi interesi bistven del programa strank. To je tudi glavni razlog za zmago strank, ki vodijo to politiko.

To je razlog, da sta stranki DeSUS  in SD vedno v parlamentu, če že nista v vladi. Zmagoviti volilni program za zmago na slovenskih volitvah je učinkovit in zelo enostaven, to je, obljubiti skrb za dvig ali vsaj ohranitev pokojnin in plač v javnem sektorju.

Kako pa do tega priti, kje dobiti denar, pa naj se ubadajo drugi. Saj za to so vendar tudi krediti. To že dolgo dobro vedo  tudi v Grčiji, zibelki demokracije, pa ne bi v Sloveniji.

Upniki, ki so privarčevali sredstva, imajo torej kapital, so vendar »izkoriščevalci« delovnih ljudi, so nas učili zelo dolgo. Zato sploh ni problem, kdaj bomo vrnili kredite.

Volivci zaposleni v gospodarstvu in nezaposleni pa so seveda že tako in tako v manjšini. Mnogi iz razočaranja ne gredo na volitve, saj nimajo ustreznega kvalitetnega zaveznika v politiki.

Slovenci pa s(m)o vendar ponosni, da smo pridni. »Pridni« vedno rešijo vse, kredite in  »našo« oblast!?

Zanamcev pa je tako in tako vedno manj, pa še ti odhajajo h kapitalistom.

Ali je rešitev Slovenije torej na vidiku?

DeSUS, SD in sorodne stranke to gotovo vedo!?

Kaj pa volivci?

Kateremu programu in politiku verjamemo,  je naša odgovornost! Vede ali ne vede!

Franc Mihič