Članek
Milan Kučan ni izdajalec, Krkovič ni kriminalec!
Objavljeno May 20, 2016

Prvi in bivši predsednik RS Milan Kučan je v Odmevih, kamor je bil povabljen, javnosti povedal, da je bil dvakrat naiven. Prvič pri razoroževanju slovenske teritorialne obrambe, drugič pri prodajanju slovenskega orožja.

Ob razoroževanju slovenske teritorialne obrambe  je naivno zaupal generalu Hočevarju, ki se mu je zlagal, ni  pa takoj verjel slovenskim štabom teritorialne obrambe, da razoroževanje TO že poteka. Tako se je usodno zmotil.

Pri prodajanju slovenskega orožja pa je »naivno« zaupal podrejenemu obrambnemu ministru Janši, kateremu je bil nadzornik. Trgovina z orožjem  je namreč potekala do 6. januarja 1993 s soglasjem Sveta za obrambo, ki ga je vodil Kučan.

Naivnost nikogar ne odvezuje odgovornosti, niti Milana Kučana ne, niti Sveta za obrambo!

Pomembno je, po moje le, da »naivni« Milan Kučan ni kar veleizdajalec, odgovorni brigadir Tone Krkovič pa ni kriminalec!

Janša pa zopet vabi Kučana na soočenje na Novo 24 TV, a Kučan se ne odzove.

Ima pravico do svoje presoje. Posledice sam nosi. Pozitivne in negativne!

Javnost pa neodvisno presoja Kučanovo in Janševo ravnanje!

Tudi  oporečnik Vili Kovačič ni bil zadovoljen z vodenjem nedavnega soočenja o TIGRU na tej "Janševi" novi TV hiši! Ni vse novo zlato, kar se sliši!

Pomembno je, po moje le, da »naivni« Milan Kučan ni kar veleizdajalec, odgovorni brigadir Tone Krkovič pa ni kriminalec!

 

Franc Mihič, Ribnica

 

P.s.:

Kdo vse pa je odgovoren za krajo zaposlenim njihovih pokojninskih socialnih prispevkov, ker bodo ti kot upokojenci imeli krivično znižane pokojnine?

Vsi politiki in poslanci, levice in desnice, in še marsikdo, tudi Janez Janša in tudi Milan Kučan, ki je tudi tiho!