Članek
Premier dr. Cerar doklej še »suženjstvo«?
Objavljeno Mar 16, 2016

Tranzicijska politika oz. politika ministra mag. Antona Ropa, SD/LDS, je uzakonila prikrito neplačevanje prispevkov za delojemalce. Edino Ustavno sodišče  je ugotovilo, da so s takšnim zakonom kršene ustavne lastninske pravice delojemalcev.

Za DZ RS in za vlade, in seveda za voditelje strank, levih in tudi desnih, pa je sankcioniranje te kršitve, sramotne goljufije očitno neaktualno, čeprav zadeva  eksistenčni problem mnogih sodržavljanov. Sicer ne bi že desetletja poslušali, kot te dni poročajo mediji o delovanju slovenskih brezvestnih izkoriščevalcev, doma in celo v tujini.

Vse to že leta dopušča zakonodaja, a zakonodajalec za to sramoto ne odgovarja, pred javnostjo niti ne reagira, saj na javne obravnave pošlje le uradnike, inšpektorje, ki pa jih omejuje  zakonodaja.

Ali ni to očitno skrivanje pred odgovornostjo?

Državljani se zato že dolgo ne počutimo varno, potem ko se tako zlahka kršijo lastninske ustavne pravice, učinkovite sankcije pa nobene.

Kako lahko oblast, to so DZ RS, poslanci, predsedniki strank, vlade, že več kot 20 let dopušča to nepojmljivo goljufijo?

Mar nimajo empatije in sramu, odgovornosti za sramotno stanje?

Kdaj bo izkoriščanje in kršenje lastninskih pravic resen problem države, tudi za strankarske veljake? Doslej so bili premeteno tiho.

Kje je tu inovativnost prava in pravne države? Ne vidi niti čez plot države? Zaščitene lastninske pravice državljanov so namreč temelj uspešne demokratične države.

Mnogi čakamo  premiera dr. M. Cerar, kaj meni o problemu izkoriščanja delojemalcev.

Kdaj bo pravosodni minister mag. G. Klemenčič javnosti pojasnil, kaj meni o stanju oz. neustreznih zakonih zaščite ustavnih lastninskih pravic delojemalcev, o »suženjstvu« delavcev?