Članek
Neplačanih 400 milijonov ni »afera«?
Objavljeno Jan 09, 2016

Goljufija o neplačanih za več kot 400 milijonov zasluženih pokojninski prispevkov delojemalcev, ki traja že več kot 20 let, je rezultat dela političnih strank in njihovih veljakov in seveda velikega dela "akademske sfere", ki se lahko brez sankcij kar bogato nagrajuje z "neumnimi inštrumenti", to je dodatki za pripravljenost.

 Ta goljufija pa za mnoge medije očitno še ni dovolj akutna, še ni "afera", saj jo "rešujejo" pred javnostjo, že desetletja, zgolj na ravni državnih sekretarjev in sindikalistov, čeprav gre za prvovrsten eksistenčni, etični, politični, ustavni in zakonski problem, to je vprašanje  o vlogi in odgovornosti države!

To je vendar skrajno resen eksistenčni problem državljanov, bodočih upokojence sedaj ogoljufanih delojemalcev,  velik etični problem, goljufija državljanov v višini skoraj pol milijarde evrov, ki prizadene številne, tudi družine!

Mediji bi v zreli odgovorni demokraciji za take primere pozivali na javne obravnave premiera, vsaj ministre in predvsem vodje strank, ki kreirajo zakonske podlage, da se lahko dogaja tako sprevrženo enormno goljufanje, kot da je slovenska družba in kultura še vedno v 19. stoletju!?

Ko bi oblast dopuščala goljufijo in še  ne plačevala prispevke za "funkcionarje v politiki in akademski sferi", bi imeli že davno politično krizo, padla bi vlada in šli bi na volitve?

Ko gre pa za navadne državljane, pa seveda ni "afere"!?

Dvojna merila, sprevržena morala. Licemerje brez primere!

Doklej še gospodje?

Franc Mihič