Kdo in kam vodi Slovenijo?

OddajFranc Mihič, dne 2016-06-02 ob 07:31:09

Državo vodijo dejansko predvsem tisti volivci,  ki dajo svoj mandat za oblast izvoljeni zmagoviti politiki na volitvah. To velja za vsako demokratično državo. Zmagovita politika dobi torej mandat za oblast te večine volivcev, ki pride na volitve. Izvoljena politika ve, kaj so interesi največjega dela volivcev, ve kaj mora obljubiti, da dobi dovolj glasov volivcev za zmago.

Marcel Štefančič je s strokovnjaki ugotovil, na podlagi analize zgodovine volitev, da se v Sloveniji najbolj zanesljivo udeležujejo volitev volivci upokojenci, teh nas je kar 600.000, in javni uslužbenci. Ti volivci imajo vedno jasen interes, da se jim ne znižuje pokojnin in ne znižuje plač, kvečjemu se naj te zvišujejo. Ti volivci se praviloma udeležujejo volitev vedno v zadostnem številu, ker vidijo, da so ti njihovi interesi bistven del programa strank. To je tudi glavni razlog za zmago strank, ki vodijo to politiko.

To je razlog, da sta stranki DeSUS  in SD vedno v parlamentu, če že nista v vladi. Zmagoviti volilni program za zmago na slovenskih volitvah je učinkovit in zelo enostaven, to je, obljubiti skrb za dvig ali vsaj ohranitev pokojnin in plač v javnem sektorju.

Kako pa do tega priti, kje dobiti denar, pa naj se ubadajo drugi. Saj za to so vendar tudi krediti. To že dolgo dobro vedo  tudi v Grčiji, zibelki demokracije, pa ne bi v Sloveniji.

Upniki, ki so privarčevali sredstva, imajo torej kapital, so vendar »izkoriščevalci« delovnih ljudi, so nas učili zelo dolgo. Zato sploh ni problem, kdaj bomo vrnili kredite.

Volivci zaposleni v gospodarstvu in nezaposleni pa so seveda že tako in tako v manjšini. Mnogi iz razočaranja ne gredo na volitve, saj nimajo ustreznega kvalitetnega zaveznika v politiki.

Slovenci pa s(m)o vendar ponosni, da smo pridni. »Pridni« vedno rešijo vse, kredite in  »našo« oblast!?

Zanamcev pa je tako in tako vedno manj, pa še ti odhajajo h kapitalistom.

Ali je rešitev Slovenije torej na vidiku?

DeSUS, SD in sorodne stranke to gotovo vedo!?

Kaj pa volivci?

Kateremu programu in politiku verjamemo,  je naša odgovornost! Vede ali ne vede!

Franc Mihič

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
3
Vili Kovačič
0
Jun 03, 2016
DRŽAVO VODIJO IN NATEGUJEJO VOLILCE VODILNI MEDIJI, ne DESUS in SD. Kako lahko stranka, ki je ni, čez 3 mesece zmaga na volitva. AGITPROP !!!

V Sloveniji po uboju Krambergerja še ni blo poštenih volitev !
#3
abram1b2 Cej
0
Jun 02, 2016
Res je!
#2
Franc Mihič
0
Jun 02, 2016
Ponosni na rezultate stranke?
DNEVNIK, 2. junij 2016
Predsednik DeSUS Karl Erjavec je ponosen na rezultate 25-letnega delovanja stranke. Tudi predsednik SD Dejan Židan je ponosen, ko praznujejo 125. obletnico organiziranosti stranke, čeprav »rodovnik« tega ne kaže. Erjavec je ponosen, da je DeSUS sodeloval v skoraj vseh vladah in se zavzemal za pokojnine. Tudi za SD velja enako.

»Če bi bila država uspešna in bi bilo uspešno gospodarstvo, sem prepričan, da bi imeli boljše plače in pokojnine,« je dejal Erjavec. Kako bistroumna ugotovitev, vredna kandidata za premierja, kot Erjavec napoveduje! Če ne bi bilo prizadevanj DeSUS, bi bile pokojnine po njegovem mnenju še nižje.
Nič pa jih posebno ne moti, da zmanjka vsako leto v pokojninski blagajni za pokojnine ena milijarda evrov. Oblast zato povečuje dolg države, ki ga bodo plačali zanamci, tudi mi, upokojenci. Tudi tisti upokojenci, katerim so država sama in podobni podjetni premetenci na skrivaj kradli njihove zaslužene pokojninske in druge socialne prispevke. Tudi pred očmi politikov, levih in desnih, tudi privržencev DeSUS in SD. Berem, vlada, ki jo podpira tudi DeSUS in SD, je odločna, da bodo vsi, ki jim delodajalci niso plačevali prispevkov, imeli nižjo pokojnino! Eureka, ne država in nobena politika ne vlada za to menda ni odgovorna? Odgovorni so menda kar oškodovani državljani sami?
SD in tudi DeSUS sta pri tem še vedno ponosna, pa ne edina. Strinjam se, da vse, kar so slovenski politiki do zdaj izvedli, je aktivna politika odseljevanja. Ljudi in kapitala. Tudi kapitala za pokojnine in delovna mesta. Do kdaj bo to mogoče? Kje je duh opevanega uporništva? Torej bo oblast dolg povečevala, dokler se bo politika lahko za račun državljanov še naprej zadolževala in nas na koncu prodala.
Ljudstvo pač ima vedno oblast, kot si jo zasluži.
Franc Mihič, Ribnica

https://www.dnevnik.si/1042740267/mnenja/odprta-stran/ponosni-na-rezultate-stranke

Ponosni na rezultate stranke? | Dnevnik

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je ponosen na rezultate 25-letnega delovanja stranke. Tudi predsednik SD Dejan Židan je p
#1
Franc Mihič
Franc Mihič
Objavil/a 2016-06-02 07:31:09 (Jun 02, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Pravna država za »uspešne« da, za »Smrtnike« pa ne?
Ne dražgoški mitingi, pohlep pogublja duše!
Sedanji volilni sistem za volitve v državni zbor je nedemokratičen
Vprašanje za Šarca: Ima prav ministrica Katič, sodnik Florjančič ali tožilka Brezigar?
Policisti, tožilci in sodniki ne morejo ubežati pred odgovornostjo
Ne verjamem v pravno državo.
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj