Goljufanje delavcev!

OddajFranc Mihič, dne 2015-08-30 ob 12:16:14

Neplačevanje socialnih prispevkov za delojemalce državi je civilizacijska sramota za politiko, državo!

Zakon  »Antona Ropa« je 13 let dovoljeval prikrito neplačevanje delodajalcev socialnih prispevkov za zaposlene. Šele na predlog ZSSS je ustavno sodišče odpravilo ta zakon!

13 letno »zakonito prikrito« goljufanje delavcev niso torej odpravili zakonodajalci sami oz. »pravične stranke in  poslanci«, levi, ne desni, niti nobena vlada, temveč šele Ustavno sodišče.

Sindikati in drugi »civilni javni humanisti« pa doslej za to kršitev ustave niso nikogar obtožili!?  Še vedno molčijo, kdo vse je odgovoren za to krivico in sramoto, ki se še dogaja!?

Vsi politiki , predvsem pa levi,  so tako, povsem brez empatije za delojemalce, »pomagali« le menedžerjem, ki prikrito hinavsko niso plačevali prispevkov, denar pa je ostajal podjetju, oz. lastnikom podjetij, menedžerji pa so bili »uspešni in dobro plačani«, lastnikom pa je več ostalo. Krivičen in nepošten zakon in ravnanja politikov  in mnogih uprav podjetij, je odpravilo torej šele ustavno sodišče. Tedanji predsednik US in sedaj član US dr. Ernst Petrič je javno dejal, to je bila čista goljufija delavcev!

Kje so ostali neplačani prispevki, pri lastnikih podjetij ali pa v stečajni masi podjetij in upnikih!

Po potrebi pa se izpad neplačanih prispevkov pokrije proračuna, to je, plačajo ga davkoplačevalci ali pa delavci ostanejo ogoljufani pri pokojninah in zdravstvenem zavarovanju.

To je ena najsramotnejših slovenskih političnih zablod in goljufija politikov delojemalcev in davkoplačevalcev, - velike skupine volivcev-, zaradi katere  bi že davno morali biti mnogi odstranjeni z oblasti in vseh javnih funkcij. To je, vsaj vodilni  politiki in njihovi sodelavci, od npr. mag Antona Ropa, Janeza Janše, Jožeta Tanka, dr. Francija Križaniča in Boruta Pahorja, do vseh ministrov za delo in socialo, ter še marsikdo iz politike in seveda javne stroke. Predvsem pravne stroke, npr. Inštituta za delo pri PF Univerze v Ljubljani!

Vsa odgovorna elita pa je nagrajena, saj ima oblast!

Odgovornosti ta ne pozna, volivcem pa jo volilni sistem ne dopušča uveljaviti!

Zakaj sploh imamo torej zakonodajalno oblast, poslance, DZ in DS, izvršno oblast, ko mora tako eklatantno kršitev ustavnih lastninskih pravic delojemalcev odpravljati Ustavno sodišče.

Praksa pa se veliko ne spreminja, tujina se nam pa posmehuje!

Ker se nič resnega ne zgodi, nihče ne odgovarja za goljufije, se goljufija še vedno ponavlja!

Očitno se goljufija splača?!

Ni nikogar niti kanček sram ?

Franc Mihič

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
2
Abram K.
0
Aug 30, 2015
Dober predlog Franc.Naj probajo na lastni koži kako je delavcem.
#2
Franc Mihič
0
Aug 30, 2015
Ali ni to kraja, če delodajalec prikaže izplačila prispevkov, dodatnega zdravstvenega zavarovanja, preživnin..., pa teh ne izvede? Da, to je kraja zame in kratenje lastninskih pravic, je že pred leti ugotovilo Ustavno sodišče. Za državo in njene inštitucije to očitno ni. Vse je prikazano na plačilni listi, a samo prikazano. Prikazano je izplačilo prispevkov, finančni upravi pa se obračuna ne dostavlja, kar pomeni, da prispevki niso plačani. Ali to ni očitna goljufija? Ali plačilna lista ni uradni dokument? Samo v zakonu o delovnih razmerjih je plačilna lista iztožljiva kategorija, v sodni praksi ni, ker je samo papir brez podpisa. A je to res dopustna nedotakljiva praksa, da se lahko goljufa delavce?
Predlagam, da se vsem poslancem DZ in svetnikom DS, vsem funkcionarjem izvršne oblasti, tožilcem in sodnikom in drugim poklicanim odslej izdaja samo plačilna lista, izplača eventualno samo neto plača, vse prispevke pa seveda ne, vse dotlej dokler velja praksa »države, da se zaposlene lahko krade«.
Naj to velja za vse, saj smo po ustavi enakopravni. Mar ne?
#1
Franc Mihič
Franc Mihič
Objavil/a 2015-08-30 12:16:14 (Aug 30, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Pravna država za »uspešne« da, za »Smrtnike« pa ne?
Ne dražgoški mitingi, pohlep pogublja duše!
Sedanji volilni sistem za volitve v državni zbor je nedemokratičen
Vprašanje za Šarca: Ima prav ministrica Katič, sodnik Florjančič ali tožilka Brezigar?
Policisti, tožilci in sodniki ne morejo ubežati pred odgovornostjo
Ne verjamem v pravno državo.
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj