Članek
Državi okradenih delavcev ni mar!
Objavljeno Aug 30, 2015
 
Delo, 24. junij 2015
DNEVNIK, 27. junij 2015
 
Ne državi, predvsem politikom, političnim strankam, poslancem in mogoče tudi njihovim volivcem ni mar, da so delavci okradeni! V DELU, 17.06.2015, namreč berem:"Državi ni mar, da so Javorjevi delavci okradeni".
 
Delojemalci pa so najpomembnejši volivci.
 
Država smo vendar vsi, a odgovornost za delovanje države v službi ljudstva in za ukrepanje imajo vendar politiki. Če tega ne počno, ne opravljajo zaupanega dela in jim je na volitvah potrebno odvzeti mandat.
 
Ali ni to kraja, če delodajalec prikaže izplačila prispevkov, dodatnega zdravstvenega zavarovanja, preživnin..., pa teh ne izvede?
 
Da, to je kraja zame in kratenje lastninskih pravic, je že pred leti ugotovilo Ustavno sodišče. Za državo in njene inštitucije to očitno ni. Vse je prikazano na plačilni listi, a samo prikazano. Prikazano je izplačilo prispevkov, finančni upravi pa se obračuna ne dostavlja, kar pomeni, da prispevki niso plačani. Ali to ni očitna goljufija? Ali plačilna lista ni uradni dokument? Samo v zakonu o delovnih razmerjih je plačilna lista iztožljiva kategorija, v sodni praksi ni, ker je samo papir brez podpisa. A je to res dopustna nedotakljiva praksa, da se lahko goljufa delavce?
 
Predlagam, da se vsem poslancem DZ in svetnikom DS, vsem funkcionarjem izvršne oblasti, tožilcem in sodnikom in drugim poklicanim odslej izdaja samo plačilna lista, izplača eventualno samo neto plača, vse prispevke pa seveda ne, vse dotlej dokler velja praksa »države, da se zaposlene lahko krade«.
 
Naj to velja za vse, saj smo po ustavi enakopravni. Mar ne?
Mene in mnoge državljane, volivce, kraja delavcev moti, saj je kraja vendar kriminal.
 
Kdo ga torej že leta dopušča, vsem na očeh?
Odgovornost za krajo delavcem je torej jasna!
 
Kdaj bo ukrepanje, saj nas je lahko zelo sram?!
 
Franc Mihič