Državi okradenih delavcev ni mar!

OddajFranc Mihič, dne 2015-08-30 ob 10:49:50
 
Delo, 24. junij 2015
DNEVNIK, 27. junij 2015
 
Ne državi, predvsem politikom, političnim strankam, poslancem in mogoče tudi njihovim volivcem ni mar, da so delavci okradeni! V DELU, 17.06.2015, namreč berem:"Državi ni mar, da so Javorjevi delavci okradeni".
 
Delojemalci pa so najpomembnejši volivci.
 
Država smo vendar vsi, a odgovornost za delovanje države v službi ljudstva in za ukrepanje imajo vendar politiki. Če tega ne počno, ne opravljajo zaupanega dela in jim je na volitvah potrebno odvzeti mandat.
 
Ali ni to kraja, če delodajalec prikaže izplačila prispevkov, dodatnega zdravstvenega zavarovanja, preživnin..., pa teh ne izvede?
 
Da, to je kraja zame in kratenje lastninskih pravic, je že pred leti ugotovilo Ustavno sodišče. Za državo in njene inštitucije to očitno ni. Vse je prikazano na plačilni listi, a samo prikazano. Prikazano je izplačilo prispevkov, finančni upravi pa se obračuna ne dostavlja, kar pomeni, da prispevki niso plačani. Ali to ni očitna goljufija? Ali plačilna lista ni uradni dokument? Samo v zakonu o delovnih razmerjih je plačilna lista iztožljiva kategorija, v sodni praksi ni, ker je samo papir brez podpisa. A je to res dopustna nedotakljiva praksa, da se lahko goljufa delavce?
 
Predlagam, da se vsem poslancem DZ in svetnikom DS, vsem funkcionarjem izvršne oblasti, tožilcem in sodnikom in drugim poklicanim odslej izdaja samo plačilna lista, izplača eventualno samo neto plača, vse prispevke pa seveda ne, vse dotlej dokler velja praksa »države, da se zaposlene lahko krade«.
 
Naj to velja za vse, saj smo po ustavi enakopravni. Mar ne?
Mene in mnoge državljane, volivce, kraja delavcev moti, saj je kraja vendar kriminal.
 
Kdo ga torej že leta dopušča, vsem na očeh?
Odgovornost za krajo delavcem je torej jasna!
 
Kdaj bo ukrepanje, saj nas je lahko zelo sram?!
 
Franc Mihič
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
2
Franc Mihič
0
Aug 30, 2015
Ker se nič ne zgodi, nihče ne odgovarja za goljufije, se goljufija še vedno ponavlja!
Ni nikogar sram?
#2
Franc Mihič
0
Aug 30, 2015
13 letno »zakonito prikrito« goljufanje delavcev!
Neplačevanja delodajalcev socialnih prispevkov delavcev je civilizacijska sramota!
Zakon »Antona Ropa« je dovoljeval prikrito neplačevanje delodajalcev socialnih prispevkov za delavcev, kar je šele na predlog ZSSS, le odpravilo ustavno sodišče, a šele po 13 letih goljufanje delavcev!
13 letno »zakonito prikrito« goljufanje delavcev ni torej odpravil sam zakonodajalec,pravični poslanci levih in desnih strank, niti nobene vlada, temveč šele Ustavno sodišče.
Sindikati pa niso nikogar obtožili!? Še vedno molčijo, kdo vse je odgovoren za to krivico in sramoto, ki se še dogaja!?
Vsi politiki , predvsem pa levi, naj bi tedaj tako, povsem brez empatije za delojemalce, »pomagali« le menedžerjem, ki prikrito hinavsko niso plačevali prispevkov, denar pa je ostajal podjetju, oz. lastnikom podjetij, menedžerji pa so bili »uspešni in dobro plačani«, lastnikom pa je več ostalo.
Krivičen in nepošten zakon in ravnanja politikov in mnogih uprav podjetij, je odpravilo torej šele ustavno sodišče. Tedanji predsednik US in sedaj član US Dr. Ernst Petrič je javno dejal, to je bila čista goljufija delavcev!
Kje so ostali neplačani prispevki, pri lastnikih podjetij, ali pa v stečajni masi podjetij in upnikih!
Po potrebi pa se izpad neplačanih prispevkov pokrije proračuna, to je plačajo ga davkoplačevalci, ali pa delavci ostanejo ogoljufani pri pokojninah in zdravstvenem zavarovanju.
To je ena najsramotnejših slovenskih demagoških zablod in goljufije politikov delavcev in davkoplačevalcev, zaradi katere bi že davno morali mnogi, vsaj vodilni tedanji politiki in njihovi sodelavci biti odstranjeni z oblasti in vseh javnih funkcij, od npr. mag Toneta Ropa, Janeza Janše, Jožeta Tanka, dr. Francija Križaniča in Boruta Pahorja, ter še marsikdo iz politike in javne stroke.
Franc Mihič
2015-05-06
#1
Franc Mihič
Franc Mihič
Objavil/a 2015-08-30 10:49:50 (Aug 30, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Pravna država za »uspešne« da, za »Smrtnike« pa ne?
Ne dražgoški mitingi, pohlep pogublja duše!
Sedanji volilni sistem za volitve v državni zbor je nedemokratičen
Vprašanje za Šarca: Ima prav ministrica Katič, sodnik Florjančič ali tožilka Brezigar?
Policisti, tožilci in sodniki ne morejo ubežati pred odgovornostjo
Ne verjamem v pravno državo.
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj