Skupina Del tuha predstavlja skladbo MIDVA

Avtor glasbe je Milan Ostojić, avtor besedila Feri Lainšček, avtorji aranžmaja pa so člani skupine Del tuha. Skladba je bila posneta v studiu Andreja Novaka v Murski Soboti, januarja 2020.

S skladbo MIDVA skupina napoveduje izid zgoščenke z naslovom Zacumprano srcej, ki jo bo marca 2020 natisnila Založba plošč pri Kulturnem centru Maribor.

Romska glasba z navdihom iz Panonije

»Rojen sem v ravnici. To je dežela brez odmeva. Tu nič ne vrača klicev. Popijejo jih daljave. Tu se prostori merijo s svitom in z mrakom, časovne dolžine pa s sencami. Mlečna cesta ti gre do kolen, kot raztresena slama. Ni se ti treba vzpenjati: zvezde so v grmovju. Napotiš se po ravnici, pa po zlatih brazdah še kakih deset korakov in že hodiš po nebesih. Ali ni to svoboda?« To so besede Miroslava Antića, velikega poeta panonskih ravnic, s katerimi je pesniško opisal občutenje in doživetje te skoraj neskončne širjave, katere del je tudi pokrajina ob reki Muri. Značilna panonska razpoloženja so prepoznavna tudi v skladbah, ki jih ustvarjajo člani romske skupine Del tuha in avtorji, ki s skupino že ves čas sodelujejo.

Kontakti

Elvis Resnik, vodja skupine Del tuha

e- pošta: resnikelvis@gmail.com

Telefon:  070914179

Skupina Del tuha MIDVA - YouTube

Skupina Del tuha MIDVA Avtor glasbe Milan Ostojić, avtor besedila Feri Lainšček, avtorji aranžmaja člani skupine Del tuha. Skladba je bila posneta v studiu A...