Članek
Pa saj ne moreš verjeti…
Objavljeno Feb 10, 2015
Pred petimi tedni so kriminalisti priprli nekega delavca AMZS na Gorenjskem. Podatki kažejo, da ga je leto dni preiskovalo 40 kriminalistov (tako poroča POP TV). Dokazano mu je bilo, da je dal v žep kakih 250 evrov. Pet tednov je bil zaprt – le zakaj? Sodišče pa je sedaj ugotovilo, da je bil zaprt neutemeljno. Pripadala mu bo odškodnina okoli 3500 evrov.
Torej 12 mesecev krat 40 kriminalističnih plač je to torej 480 plač , če vsak dobi 1500 evrov plače bruto je to 720.000 evrov. Če k temu dodamo še sodniške plače pa plače paznikov v zaporu, pa odškodnino neupravičeno priprtemu se nabere že kakih 750.000 evrov. Zakaj že, ker je vžep dal 250 evrov. Kje so pa tisti drugi veliki kriminalci? Pa saj to že veste. Običajno zbolijo, sodbe zastarajo, so pomiloščeni ali predčasno izpuščeni. Pa naj še kdo reče da pravna država deluje.
December 28, 2014!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pred leti sem bral, da je angleški policaj ustavil voznico, ker je med vožnjo jedla jabolko. Hotel jo je oglobiti, pa mu je pokazala jasen simbol in odpeljala. Užaljen je poklical na pomoč policijski helikopter in ulovil predrznico. No, izkazalo se je, da je punca pravnica, ki je sicer v roku plačala kazen za jabko, ampak je tudi dosegla, da je policaj moral plačati iz lastnega žepa stroške helikopterske intervencije.

tudi meni primer ni znan, je pa dejstvo, da vse ta večje barabe čudežno čez noč zbolijo in ne morejo priti na sodišče, če se jih slučajno kdo upa obtožiti.....