Članek
Drevo, ki ga nisem zasadil
Objavljeno Dec 11, 2014

Arabska modrost pravi, da ima moški v življenju tri naloge: zaploditi sina, napisati knjigo in zasaditi drevo.
Okej, s knjigami in sinom sem zadostil arabskim merilom moškosti (čeprav – zakaj ravno sin, zakaj pa ne hči?!). Pri tretji nalogi se pa nisem izkazal! Ne le da nikoli nisem zasadil nobenega drevesa, ampak sem jih nekaj celo posekal, in to prav po nemarnem in še čisto majhne smrečice - da sem ustregel ženi in otroku, ki sta hotela imeti v hiši novoletno jelko!

To je bilo še takrat, ko smo živeli na vasi. – Zadnjih 15 let, odkar smo se preselili v mesto, pa nisem pred božično-novoletnimi prazniki posekal še nobene smrečice, ker se držim načela,da če ne sadim dreves, jih tudi sekal ne bom.
Dreveščka pa niti ne bi vedel kam postavit, saj nimamo v hiši nobenega skupnega prostora več! Oče, mati in otrok smo sicer še zmeraj pod eno streho, a ne več kot družina, ampak kot trije samostojni odrasli ljudje, in živimo vsak svoje življenje vsak na svojem koncu naše hiše. Se imamo radi, dobro se razumemo, sodelujemo in si pomagamo, včasih celo skupaj kuhamo in obedujemo – v hišo pa prihajamo in iz nje odhajamo vsak skozi svoja vrata, in zmeraj potrkamo in tudi ne ostajamo predolgo, kadar pridemo en k drugemu na obisk.