Članek
Je to še sploh parlament?
Objavljeno May 21, 2015

Gorenak igra - prizor iz življenja vaškega pijančka, ki sloni na šanku in se pogovarja sam s sabo! Saj bi lahko zaradi mene bil tudi direktor, toda on je poslanec, predstavnik ene od vej državne oblasti! Vendar, način njegovega nastopa, uporaba besed, stavčne konstrukcije, logično utemeljevanje misli - vse to pa je na nivoju cerebralnih bankrotirancev. Seveda je Gorenak po svoje tudi žrtev, najprej tistih iz komisije, ki so mu potrdili zagovor "doktorata". Potem tistih iz stranke, ki ga ščuvajo in pehajo v področja tem, ki jih sicer vsebinsko ne obvlada, vendar z "bifejskim postopaštvom", dosega v istem mentalnem krogu teh ljudi, izraze odobravanja!

Gorenak je objekt dogajanja v parlamentu, skorajda "žrtev" naše nedržavotvornosti! Ugotavljam da se v zadnjih 30 dneh ni parlament niti 20% svojega časa ukvarjal s tistim, kar mu je temeljna naloga - sprejem kakovostnih zakonov. Še bolj pa obžalujem sramotno vlogo SMC, ki je sprejela umazano "igro" SDS in dovolila razpravo o tej temi, še preden je Sodni svet sprejel svojo odločitev! Tukaj gre za etičnost, SMC je vstopila v "kolo norosti", ki ga vrti SDS in legitimirala napad na neodvisnost ene od treh vej oblasti! 

V tej zgodbi sploh ne gre za boj za "pravilnost" dela državnega tožilstva! Ne, gre za njegovo neodvisnost, ki je temeljni pogoj visoke strokovnosti. Vendar poglejte, niti ena razprava, razen posameznikov iz manjših strank, ne gre v to smer. O vsem drugem se govori! Naš parlament je resnično uspel do vrhunca pripeljati in razviti "šankdiskurz"!

Spostovana veteranka, hvala za komentar. Tudi za potrditev tega, kar sem navedel. Svet se ne konča v Sloveniji, kjer se lahko do mile volje blefira. V svetu do strokovnjaki, ki lahko že iz naših diskurzov razberejo stanje duha v neki družbi. Recimo nekdo napiše: "Sam mislim drugače...", drugi pa "Mnogi mislimo drugače..."! Velika razlika je med obema načinoma izražanja, res velika!

Ali se ti zdi, da je ena od treh vej oblasti neodvisna (sodstvo)? Ali je parlament dobil v branje in sprejemanje "kakovostne" zakone od te vlade?