Erik Kos

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Je to še sploh parlament?
O svobodi in uporu!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
junij 2020
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Je to še sploh parlament?

Erik Kos
21.05.2015 14:36 (May 21, 2015)

Gorenak igra - prizor iz življenja vaškega pijančka, ki sloni na šanku in se pogovarja sam s sabo! Saj bi lahko zaradi mene bil tudi direktor, toda on je poslanec, predstavnik ene od vej državne oblasti! Vendar, način njegovega nastopa, uporaba besed, stavčne konstrukcije, logično utemeljevanje misli - vse to pa je na nivoju cerebralnih bankrotirancev. Seveda je Gorenak po svoje tudi žrtev, najprej tistih iz komisije, ki so mu potrdili zagovor "doktorata". Potem tistih iz stranke, ki ga ščuvajo in pehajo v področja tem, ki jih sicer vsebinsko ne obvlada, vendar z "bifejskim postopaštvom", dosega v istem mentalnem krogu teh ljudi, izraze odobravanja!

Gorenak je objekt dogajanja v parlamentu, skorajda "žrtev" naše nedržavotvornosti! Ugotavljam da se v zadnjih 30 dneh ni parlament niti 20% svojega časa ukvarjal s tistim, kar mu je temeljna naloga - sprejem kakovostnih zakonov. Še bolj pa obžalujem sramotno vlogo SMC, ki je sprejela umazano "igro" SDS in dovolila razpravo o tej temi, še p

O svobodi in uporu!

Erik Kos
03.05.2015 16:12 (May 03, 2015)

Preživeli smo praznik Dneva upora, preživeli smo Majski praznik dela. Še dobro da smo vse to preživeli. Zagotovila za prihodnje leto, če smo pošteni in odkriti, nimamo! Dve bistveni besedi iz naslova tega bloga sem izpostavil zgolj zato, ker se sam sprašujem ali nam je sploh jasno, katera od obeh besed je ključna v tem trenutku. Je to svoboda ali je to upor?

Zgleda, da vprašanje o svobodi marsikoga resno muči! V bistvu pa je tako irelevantno kot vprašanje, čigave vse so kosti v Barbarinem rovu. Naj se kosti pokopljejo in 'basta cosi'! Ampak svoboda, vidite to pa je nekaj – kar je na ustih "domoljubov" nenehno, vendar nam ne zagotavlja a priori varnosti, ekonomske neodvisnosti, kulturne rasti in politične ozaveščenosti.

Svoboda (liberte) v smislu gesla Francoske revolucije ni pomenila ničesar drugega kot pretrganje s popkovino fevdalne odvisnosti človeka od njegovega položaja, da je bil zgolj “hodeče” delovno sredstvo svojega fevdalnega gospodarja. Svoboda je zato v vprašanju novodobn

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj