Prijatelji (19)
Domen Uršič
Martina Piskač
Janez Jerancic
Jožef Bonifarti
Biserka Kapo Kukman
Uroš Lovrenčič
Sara Sonja Sakelšek
Izi Dolinšek
Spremljevalci (4)
Janka Peterca
Tatjana Frangež
Sašo Lap
Dajana Babič

Kategorija: Politika

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Zakaj ne plavamo v jezeru demokracije?
'Vebergate' ali 'Toningate'?
Zakaj se pustimo slepiti?
Kazni za prekrške so prenizke!
Ko nas zanese, pa nismo tega sposobni spoznati!
Živela 'flexicurity'!
Mi smo enkratni!
Vseodrešujoča 'ekonomija'!
Zakaj se pustimo slepiti?
OVS - imenitna kost za glodanje!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
januar 2023
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ko hoče Cerar postati slovenski Mojzes!

Erik Kos
11.04.2015 21:09 (Apr 11, 2015)

Res je osnova tega bloga vzeta iz posta, ki sem ga objavil nekje drugje, vendar je dopolnjena tako smiselno, da se mi prej zdi, da je moj post le dodatek!

Kakor koli, ne morem se znebiti občutka,  da včasih ne vidimo, da imamo rešitve pred nosom. Ne vidimo pa tudi tega, da naša napačna stališča nikoli ne bodo pripeljala do pravih rešitev. Vendar nas sploh ne moti, da ostajamo ujetniki napačnih percepcij. No, ena izmed njih je tudi Cerarjeva, ki bi nam rad 'vcepil' njegovih deset zapovedi.  Od privatizacije pa do etičnosti! Ampak edino kar mu v tej zgodbi uspeva je razkorak med besedami in dejanji! 

Zato moje priporočilo še kako velja temu blogu in vsem, ki verjamejo v "zlato tele" in ga častijo! Seveda je 'zlato tele' le sinonim za materialne dobrine!

https://reiacerberus.wordpress.com/2015/04/11/kaj-nam-je-ljubse-odkrito-se-vprasajmo/ 

Ko nas zanese, pa nismo tega sposobni spoznati!

Erik Kos
06.04.2015 16:57 (Apr 06, 2015)

Pravzaprav je popolnoma vseeno kdo je napisal komentar pod moj blog. Saj je normalno, tudi pri »fb« prijateljih, da človeka skrbi za prijatelja in da le ta sprejema opozorila z vso odgovornostjo. Ampak ta zadnji zapis, ki ga je on celo poimenoval 'pojasnilo', pa to sploh ni! Je le dobesedni fašistični pamflet in sam sem zaradi tega zelo, zelo neprijetno presenečen.

Kot sem dejal, normalno je, tudi pri »fb« prijateljih, da se skrbi za prijatelja in da le ta sprejema opozorila z vso odgovornostjo. Ampak, če nekdo napise tak dobesedni fašistični pamflet in te potem še ozmerja za komunista, sam pa sploh ne ve, kaj ta beseda pomeni, potem sem zaradi tega zelo, zelo zgrožen. Navsezadnje tudi zato, ker mi samenu na kraj pameti ne pade, da bi ga zaradi njegovega pamfleta, ki je navsezadnje, ne pozabimo tega, njegov, sam ozmerjal za fašista ali nacista!

Govorim o tistem njegovem zapisu, v včerajšnjem mojem blogu, ki se prične z ».... da končam misel. V kakšnem položaju so bili takrat ljudje in

Erik Kos
06.04.2015 01:19 (Apr 06, 2015)

Cerar je, v interesu, da se končno razreši vprašanje krivde za revolucionaren prevzem oblasti leta 1943, zadolžil dva pravnika, Pernata in Kučiča, da pripravita pravno mnenje o napadu Nemčije 6.aprila 1941 na Kraljevino Jugoslavijo.

Iz kratkega povzetka njunega daljšega strokovnega elaborata je razvidno, da niso bili izpolnjeni vsi pravni pogoji, da bi lahko govorili o zakonitem napadu saj ni bila proglašena vojna napoved! Posledično zato oba strokovnjaka ugotavljata, da je bila NOB nezakonita in da so bili domobranci neupravičeno žrtve zmote!

Izjava obeh strokovnjakov na TV še sledi, prav tako izjava poslanca Tune! Iz kabineta vlade pa so sporočili, da si je premier vzel dva meseca časa za preučitev zadeve in za svojo odločitev ter za dokončno sporočilo!

Kaj menite, le še koliko časa bo trajalo, da bo to tudi uradno stališče, recimo kakšne ge. Zverine?

6. april: Sile osi brez vojne napovedi napadejo Jugoslavijo

Leta 1941 so nemški vojaki brez vojne napovedi napadli Beograd in ga silovito bombardirali. S tem se je začela okupacija Jugoslavije.

Mi smo enkratni!

Erik Kos
03.04.2015 17:10 (Apr 03, 2015)

Zakaj bi sami določali svoje gospodarske strategije. Zakaj bi se obnašali kot odgovorni gospodarji, če pa lahko prav vse razprodamo in smo zgolj "srečni" hlapci!

http://amselsblog.blogspot.com/2015/04/hrvaski-hotelirji-izkoriscajo-tezave.html 

OVS - imenitna kost za glodanje!

Erik Kos
30.03.2015 10:06 (Mar 30, 2015)

http://blogi-sodelovanja.blogspot.com/2015/03/nesreca-imenovana-ovs-ali-obvescevalno.html?spref=tw

Danes je za Cerarja "Dan D" ali pa bi mogoče moral zapisati "Dan C"? OVS, kot ljubkovalno rečemo 'obveščevalno varnostnemu sistemu' je uspešno zasenčil vse druge naše tegobe. Od (raz)prodaje državnih podjetij do začetka pogajanj o plačah v javnem sektorju. Da ne omenjam 'vroče juhe' - grozeče reforme pokojninskega sistema.

Pa kaj bi vse to, ko pa  je tako lepo biti v soju bliskavic in žarometov ter v falcetu zariplo razlagati, kako velik problem so "prsti v marmeladi" . Ja, Tonin je z odliko opravil lanskoletno usposabljanje v 'prvi državi demokracije na svetu'.

Tudi mene je sama zadeva zaskrbela že lani septembra, pa sem moral svojo skrb in bojazen zapisati v prvem od serije blogov na to temo. Vendar, molk traja, nihče se tudi resno ne vpraša, kaj sta pa počela v tej zgodbi 'notranjega nadzora' Grims in Tonin, ko sta se odločila za tako 'kavbojski pristop'! Nič, mogoče pa bo ko

Od 'Vebergate' je ostal le še 'Toningate'!

Erik Kos
24.03.2015 21:44 (Mar 24, 2015)

Blog je zadnji del sage o tem, kdo in kako zlorablja obveščevalne varnostni sistem!

Več tukaj:

http://amselblog.blogspot.com/2015/03/sedaj-je-znano-vebergate-je-toningate.html 

'Vebergate' ali 'Toningate'?

Erik Kos
20.03.2015 19:35 (Mar 20, 2015)

"... zame ni ključno vprašanje to, kako 'kaznovati' ministra (ki ima res nesposobne svetovalce), temveč kako odstraniti iz komisije ljudi, ki s svojim razmišljanjem in dejanji predstavljajo hud varnostni rizik v državi. Ki ne razumejo, kaj je naloga komisije v smislu subordiniranosti in kaj v smislu nadzora. To, da priletijo trije 'parlamentarni mandeljci' na ministrstvo in zahtevajo vpogled v zapisnike kolegija... gospodje imajo srečo, da sem bil jaz tam, bi jih dal nemudoma zapreti!                    

Zato si za konec raje poglejmo še varnostno problematiko kadrovske sestave. Najmanj trije člani komisije so hudo sporni in sicer: Janša, kot zapornik »s statusom mirovanja«, Tonin, kot udeleženec »čudnih« ameriških domovinskih usposabljanj, Grims kot ideolog in aktivni sogovornik s tujimi strukturami, ter navsezadnje Nemec, ki se drži načela »ljubezen ne pozna meja«, pa si je za partnerico zamislil kar – Ukrajinsko manekenko. "

To je le konec nekega bloga, začetek je še bolj zanimiv!

Živela 'flexicurity'!

Erik Kos
05.03.2015 12:46 (Mar 05, 2015)

Za uporabo določenih pojmov moramo za sleherni ponujeni izraz, kar velja na primer tudi za izraz »varna prožnost«, poiskati njegov antipod. Ta je lahko le en in sicer »nevarna prožnost«. Se opravičujem, vendar sam v tem antipodu – nasprotju, ne vidim ne smisla in ne cilja. Sedanja zakonodaja sicer dejansko uveljavlja ravno takšno stanje, torej nevarno prožnost, saj so toga razmerja na trgu dela tista, ki slabšajo položaj obeh sodelujočih strani, tako delodajalcev kot tudi delojemalcev. Seveda pa se pri iskanju rešitev in novih razmerij ne sme zgoditi to, da se neobvladljivo odpre Pandorina skrinja. Logično je le eno spoznanje in izhodišče, naš cilj mora biti doseganje sprememb v polju varnosti odnosov na trgu dela, ne pa prožnosti. Prožnost je torej atribut varnosti in ne obratno.

Danes imamo opravka še s problemom slovenskega jezika in njegove uporabe kot komunikacijskega sredstva. Kot bi dejal Noam Chomsky je sleherni jezik » specifično integrativno sredstvo kulturnih, političnih in

Tudi jutri je še en dan!: Flexicurity kot »varna prožnost«?

Vsak komentar je iskrica upanja! Pomembna je le naša sposobnost iskrene izmenjave pogledov in skupna želja, da se prižge še kakšen plamenček za ogenj sprememb! Ne bojte se tudi ogleda kakšne reklame na tej strani!

Kazni za prekrške so prenizke!

Erik Kos
02.03.2015 15:15 (Mar 02, 2015)

Poslanka  je v svojem poslanskem vprašanju ministru za infrastrukturo predlagala, da se kazni za prekrške parkiranja na mestih označenih za invalide, zvišajo.

Danes je v EU, pa tudi v svetu, vse več držav, ki je spoznalo, da v enotnem izreku kazni ni nobene pravičnosti in je zato znesek prekrška odvisen od socialnega položaja prekrškarja, oz. po domače- njegove kupne moči. Kajti Irglova pravi, da se je podrobno seznanila s problemom parkiranja na mestih za invalide. Pa menim, da je to premalo. Tudi sam sem to opažal, vendar nisem gledal »kje kdo parkira«, temveč predvsem "kdo kje parkira"!

Videl sem torej te avtomobile, na njih našel nesorazmerno veliko tudi modro-rumenih nalepk. Ne glede na njihove 'face' pa bi si upal staviti da so v nesorazmernem razmerju iz stranke, ki je drugače za 'red in spoštovanje le tega'?! Ampak, da zgolj ponovim moje temeljno spoznanje, ko gre za 'napad' na državljane, ni nobene razlike med SDS in SMC, pa tudi SD

MINISTER JI JE PRITRDIL! Več v blogu Amsela

Nekaj brezveznega!: Bodimo srečni - imamo krasne politike!

Kar tako, misli na prvo! Torej, to niso blogi, to so prej prebliski!

So sanje upravičene?

Erik Kos
19.02.2015 13:35 (Feb 19, 2015)

Moja blogerska kolegica je kar malo prehitela J. P. Damjana,  ko je napisal blog, kako naj nam po naši priključitvi Avstro-Ogrska zgradi drugi tir. Vendar, sam sem hotel zastaviti neko drugo vprašanje.  Predpostavimo, da je koncept nacionalne države,  ne samo že preživet, temveč celo kontraproduktiven.

Po drugi strani pa postaja vse bolj travmatičen koncept socialne dežave, kot res edinega sprejemljivega cilja (ekonomskega in političnega). Čemu naj torej sledi naše skupno delovanje, kam naj se usmerimo. In Cerby vizionarsko ponuja 'recept' kot odgovor na to dilemo. Pravi, da je prihodnost EU le v "Evropi regij".

Strinjam se, da je to zelo drzna misel in kot ustvarjena za nove delitve. Toda, ali imamo sploh kakršno koli drugo 'razumno' alternativo, razen verza "Ne boj, mesarsko klanje...!"

Uresničimo naše sanje! | Razmišljanja!

Razne misli nas preganjajo zadnje dni, kar je Syriza zmagala v Grčiji. Ed drugim tudi ta misel, da bi bilo dobro izviti se iz tega primeža reakcionizma, ki nas obdaja in ki postaja vsak dan bolj za...

Zakaj ne plavamo v jezeru demokracije?

Erik Kos
18.02.2015 01:06 (Feb 18, 2015)

Uporniško vrenje se nadaljuje, nadaljujejo se tudi aktivnosti da se zbere čim večji krog somišljenikov, ki bi vsak na svoj način vključili svoje različne socialne mreže. Organizirajo se, kljub pasjemu mrazu celo protesti. Vendar zelo se mi dozdeva, da je celotno naše »revolucionarno vrenje« podobno temu, da cisterno vode zliješ po tleh in potem se čudiš zakaj se ob tolikšni obilici porabljene vode ne moreš skopati v njej.

Torej, voda je,  le plavati ne moremo v njej! Mogoče vam bo ponudil odgovor blog na povezavi! 

Tudi jutri je še en dan!: Koliko nas je kaj ljudi, sinov sloveče matere?

Pomembna je le naša sposobnost iskrene izmenjave pogledov in skupna želja, da se prižge še kakšen plamenček za ogenj sprememb! Vsak komentar je iskrica upanja!

Zakaj se pustimo slepiti?

Erik Kos
18.02.2015 00:37 (Feb 18, 2015)

Poslušal sem današnji Globus in se vprašal, pa kakšne informacije človek še potrebuje, da se izvije iz primeža tega, kar se pri nas piše o grških težavah. Pogledal sem namreč nekatere komentarje na MMC o Grčiji in o reševanju njene dolžnižke krize. Koliko žolča, kakšno pljuvanje na Grke in navajanje o njihovi lenobi, izkoriščanju drugih etc. Najbolj pa me je zaskrbela naslednja logika opranoglavcev, zakaj bi pomagali tem izkoriščevalcem, saj je njihova povprečna penzija 1.600 slovenska pa le 600 €.

Si predstavljate kakšna je to logika, to pa je res tisto "kretenstvo" o katerem nenehno piše Franc! Namesto, da bi vsi ti razmišljali, da je problem v višini povprečne slovenske, se jim ta dobesedno sramoten znesek zdi kar pravšnji. Ampak, potem pa jim ne da vrag nevoščljivosti miru pri višini povprečne grške pokojnine!

Vem, da eni še vedno ne razumejo bistva problema. Pa gremo še tako. Traktorist je poklic v II. tarifnem razredu (torej približno le 10% nad izhodiščno plačo). V Avstriji im

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj