G Z

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

V vrtincu epidemije in egoizma
gverilski upornik Mihael Bellis je nekdanji župnik in oče, ki je do smrti izstradal svojega otroka!
Ko umre otrok
Mešanje pojavnosti in umrljivosti - zavajanje in laganje Dajane Babič
mRNA cepivo za telebane
Plandemija
Strahotno trpljenje ljudstva
Lekcija iz Brazilije
Kovid trupla, ki so jih nosili v eni roki
Janez Tomažič, infektolog: "Splošno nošenje mask deluje kot cepljenje."
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
april 2021
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

V vrtincu epidemije in egoizma

G Z
12.04.2021 10:23 (pred 6 dnevi)

 
V Evropi smo januarja 2020 pričeli poslušati novice o nenavadnem virusu pljučnice, ki se širi po Kitajski. Večina se nas s tem ni preveč obremenjevala. Saj smo vendar preživeli že epidemijo ptičje gripe, pa prašičje gripe, nekje v Afriki naj bi nekaj let nazaj zares ogromno življenj terjala tudi Ebola ... Doslej smo se Evropejci vsem navedenim epidemijam relativno dobro izognili oziroma so nas te epidemije zaobšle. S tem pa nihče od nas ni dobil vpogleda v to, kako je, ko bolezen določeno državo ali celoten kontinent zares prizadene.

Nov virus pljučnice, imenovan Sars-Cov-2, nas ni zaobšel, pač pa je močno prizadel tudi evropsko celino in pravzaprav ves svet. Slovenci smo lahko v marcu in aprilu 2020 spremljali grozljive novice, ki so prihajale iz sosednje Italije, kjer so mrtve šteli v tisočih, zdravstveni sistem pa se je zaradi navala bolnikov s COVID-19 sesul in tako ni bil zmožen v celoti pomagati niti ljudem, ki niso zboleli za virusom Sars-Cov-2. Države v Evropi so se takrat dr

mRNA cepivo za telebane

G Z
05.04.2021 10:09 (Apr 05, 2021)

Cepivo mRNA za COVID-19 – prvič razloženo tako, da razume vsak

Cepivo mRNA, ki sta ga razvili podjetji Pfizer in BioNTech ter podjetje Moderna, je v mnogih pogledih revolucionarno in deluje na drugačen način kot cepiva, ki smo jih poznali do zdaj.

Kako deluje imunski sistem?

Da bi razumeli delovanje cepiva, si moramo najprej pobliže ogledati, kako deluje imunski sistem. Zelo poenostavljeno: imunske celice napadejo vsak nepoznan tujek, ki vstopi v telo. Če zaznajo nepoznan virus ali bakterijo, sprožijo napad.

Namen tega napada je, da telo obrani pred tujkom (virusom, bakterijo …). Toda tako kot vojska potrebuje nekaj časa, da organizira napad na sovražnika, tudi imunski sistem potrebuje nekaj časa, da se pripravi na napad z vso močjo. Ugotoviti mora, kateri del virusa napasti ter zagnati proizvodnjo tistega »orožja«, ki ga potrebuje za napad tega dela virusa. To lahko traja tudi več dni. Medtem se virus razmnožuje in širi po telesu.

Ko imunski sistem naposled premaga virus, si ga zapomni.

Trdijo, da poznajo zloveščo skrivnost hitrih testov: oznako EO. Kaj pomeni?

G Z
01.04.2021 23:16 (Apr 01, 2021)

Kakšno je senzacionalno razkritje tokrat?

Več sto tisoč ljudi na družbenem omrežju Facebook in spletni strani YouTube si je v zadnjih desetih dneh ogledalo videoposnetke s sporočilom, da so vatirane paličice, ki se uporabljajo za izvajanje testov za ugotavljanje prisotnosti okužbe s koronavirusom, prevlečene z etilen oksidom, s katerim jih sterilizirajo.

Facebook je videoposnetke, ki uporabnike strašijo z etilen oksidom in jim odsvetujejo testiranje na novi koronavirus, že prekril z obvestilom, da vsebujejo zavajajoče informacije. Študija, ki so jo pri Facebooku opravili pred časom, je pokazala, da je tovrstno obveščanje uporabnikom koristno, saj raznoraznim šarlatanom in teoretikom zarot od uvedbe teh obvestil naseda tudi do 90 odstotkov manj ljudi. 

Etilen oksid je pri sobni temperaturi brezbarven plin sladkega vonja. Je izredno reaktiven in to poudarjajo osebe v omenjenih videoposnetkih, ki (pravilno) citirajo uradne vire, zelo strupen. Pri ljudeh lahko vdihavanje ali zaužitje etile

Razkrivamo manipulacijo: kdo v resnici služi s črtami na nebu

G Z
27.03.2021 23:10 (Mar 27, 2021)

 

Sledem, ki nastajajo za potniškimi letali, se po angleško reče contrails. Gre za kombinacijo angleških besed za kondenzacijo in sled. Contraile ustvarjajo reaktivni motorji letal, ki letijo na višini deset in več kilometrov. Zrak je tam zelo mrzel, temperature lahko dosežejo tudi –60 stopinj Celzija. Vroč izpust reaktivnih motorjev se zato po izstopu iz reaktivnih motorjev v trenutku kristalizira v led in s tem ustvarja sledi, ki jih vidimo na nebu. Od vlažnosti ozračja pa je odvisno, kako dolgo se bodo sledi na nebu nato tudi obdržale. Foto: Reuters

Podporniki znane teorije zarote o tako imenovanih chemtrailih ali kemičnih sledeh pogosto trdijo, da nizkocenovni letalski prevozniki karte za polete poceni prodajajo in velike dobičke kljub temu ustvarjajo zato, ker jim svetovna elita plačuje za škropljenje nevarnih kemikalij po ljudeh. Tega seveda še nikoli ni dokazal nihče, je pa mogoče dokazati nasprotno: pisci senzacionalističnih lažnih novic z manipulacijo služi

Anticepilstvo, je prevarantstvo

G Z
27.03.2021 00:12 (Mar 27, 2021)

 
3 etični razmisleki na račun cepljenja (in kako profitabilno je anticepilsko gibanje)

"Ko sem raziskovala zadetke na ključno besedo 'cepiva' na Amazonu, mi je ta ponudil mnoštvo anticepilskih knjig, šele na dnu strani se je pojavil zadetek v obliki osamljenega učbenika medicine. Moje iskanje je bilo takoj pospremljeno z ogromnim oranžnim benerjem anticepilskih bestselerjev in sponzorskih predmetov. Anticepilci kraljujejo tudi na platformi Youtuba in Facebooka. Samo Youtube kanal VAXXED TV je premogel več kot 60.000 sledilcev, iHealthTube pa blizu 400.000. Anticepilske facebook strani se medtem lahko pohvalijo z nekje med 15.000 do 25.000 sledilcev,” piše Naseem Jamnia za bitchmedia.

Pri YouTube so se medtem že odločili, da bodo anticepilcem odtegnili vsa plačila, Facebook pa naj bi jim omejil dosege. Odzvali so se tudi na Amazonu, saj po novem ne predvajajo več dokumentarcev razvpitega Andrewa Wakefielda, ki je znan po že pred leti ovrženi 'študiji', v kateri je napačno povezal avtize

Strahotno trpljenje ljudstva

G Z
22.03.2021 02:45 (Mar 22, 2021)

Miha Mazzini

Trpljenje testiranja

"Kaj tako strašnega se mi še ni zgodilo v življenju!" so vzklikali ljudje na kratkih videoposnetkih. Od tega je že skoraj celo leto in posnetki se zagotovo še kje valjajo. Opisovali so občutek po testiranju na novi koronavirus, torej poriv s paličico v nos. Vsekakor je zoprn in zelo odvisen od tistega, ki ga izvaja, a kljub temu sem se ob posnetkih nasmihal in čestital zahodni civilizaciji: če je to najbolj strašno, kar se vam je v življenju zgodilo, potem smo veliko dosegli. Seveda se mi je zdelo tudi rahlo neprimerno, kajti na svetu je čisto dovolj resničnega trpljenja in z njim primerjati vrtanje po nosu, je neokusno.

A to je bil šele začetek.

Nacistični medicinski poskusi

"Z nami ravnajo kot v koncentracijskih taboriščih!" se je počasi, a zagotovo, začel širiti ljudski glas − ubogi, trpeči Judje smo, tisti oni, zli, pa nas mučijo iz dneva v dan.

Najbolj znan udeleženec primerjave z nacistično Nemčijo je zdravnik, eden bolj spoštovanih slov

March of Our Lives

G Z
19.03.2021 02:52 (Mar 19, 2021)

Dajana zakaj je potrebno LAGATI?

Washington, D.C., on March 24, 2018

Pravica do svojega mnenja

G Z
14.02.2021 01:26 (Feb 14, 2021)

 
Da se ukrepi ne izvajajo optimalno, je človeško. Vsakomur popusti zbranost, naglica in lahkomiselnost obiščeta vsakogar.

Te vrstice so napisane v imenu tistih, ki vsak dan težje prenašamo vse skupaj. Kot je v grško dramo udrla usoda, je v naša življenja udrl mikroorganizem. Spodnesel je samozavest, da nadzorujemo vse okoli nas in naša življenja postavil na glavo. Seveda nismo povsem nemočni, sprejeti so številni ukrepi. Da se ukrepi ne izvajajo optimalno, je človeško. Vsakomur popusti zbranost, naglica in lahkomiselnost obiščeta vsakogar. Toda nekaj popolnoma drugega je namerno oziroma če uporabimo pravno terminologijo, naklepno nasprotovanje ukrepom.

Nasprotovanje nastopa v različnih oblikah, večinoma pa ima skupni temelj: prepričanje, da ima vsakdo »pravico do lastnega mnenja«. Srečevali smo prostodušne izjave, češ, »jaz pa nič ne verjamem v ta virus«, nekateri župani so za medije povedali, da »se pač moramo prekužiti«, drugi so »bolj za švedski model«, tretji zavračajo celo testira

gverilski upornik Mihael Bellis je nekdanji župnik in oče, ki je do smrti izstradal svojega otroka!

G Z
25.01.2021 02:37 (Jan 25, 2021)

Miran Plohl oz. Mihael Bellis (Foto: Facebook)

Mihael Bellis, z rojstnim imenom Miran Plohl, je ista oseba, o kateri so se mediji pred leti dodobra razpisali. Okrožno državno sodišče je namreč proti njemu in njegovi partnerki vložilo zahtevo za preiskavo zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti. Christian Plohl Dornik, njun desetmesečni sin, je leta 1997 umrl v ljubljanskem kliničnem centru. Kriva naj bi bila starša, ki sta ga izstradala in ga kljub vidnim bolezenskim znakom nista pravočasno odpeljala v bolnišnico.

Že včeraj smo poročali o Mihaelu Bellisu, ki po vzoru partizanske gverile po Sloveniji pošilja navodila za sesutje vlade, NIJZ-ja, UKC-jev, policijskih postaj in centrov sedežev političnih strank, TV centrov po Sloveniji ter še nekaterih drugih, skritih lokacij. Na dan pa zdaj prihajajo še nekatere podrobnosti o samooklicanem “inteligentnem in edinstvenem vodji” vseslovenskega upora ter o njegovi družini, ki ima na grbi kar pestro preteklost.

Naj Christian počiv

Lekcija iz Brazilije

G Z
23.01.2021 22:53 (Jan 23, 2021)

 

Alojz Ihan

V reviji Sience so bili nedavno objavljeni novi podatki o poteku in posledicah epidemije covid- 19 v dvomilijonskem brazilskem mestu Manaus, v katerem se je zaradi nekontrolirane epidemije “prekuženost” do oktobra 2020 povzpela na kar 75%. S tem so v Manausu pravzaprav “po naravni poti” dosegli mejo, ki bi pri covid-19 lahko pomenila ustavitev epidemije zaradi doseganja kolektivne imunosti – če je ta seveda pri spontanem prekuževanju (in brez cepljenja) sploh dosegljiva.

Zakaj dvomi, da morda zaščita s prekuženostjo morda sploh ni dosegljiva? Najprej gre za časovno dinamiko prekuževanja. V Manausu so kot v svetovni izjemi “uspeli” do oktobra doseči 75% prekuženost, v Sloveniji, ki smo kot država po prekuženosti, žal, tudi med svetovno smetano, je prekuženost januarja 2021 verjetno okoli četrtine. Tako počasna dinamika prekuževanja seveda poraja vprašanje o trajanju imunske zaščite pri tistih, ki so se okužili na začetku epidemije – koliko časa po

Teoretiki zarote Qanon izgubili vero v velikega vodjo

G Z
22.01.2021 03:05 (Jan 22, 2021)

Privrženci skrajno desne teorije zarote Qanon se zdaj sprašujejo, kako so lahko nasedli takšnim pravljicam

Sledilce skrajno desne teorije zarote QAnon je miren odhod Donalda Trumpa s predsedniškega položaja presenetil in nekateri se v spletnih klepetalnicah sprašujejo, ali so se pustili potegniti za nos. Pisci teorije medtem pojasnjujejo, zakaj Trump ni obračunal z nasprotniki.

Teorija zarote QAnon je ustvarila veliko gibanje, ki mu pripadajo podporniki bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa. Globoko znotraj ameriške vladne birokracije naj bi bila oseba Q, ki sledilcem razkriva, da so v vladi pedofili in satanisti.

Do 20. januarja je veljalo, da bo Trump v okvirju velike čistke, imenovane Nevihta, s pomočjo vojske spravil za zapahe vse te pokvarjence in z njimi obračunal na množičnih usmrtitvah.

Nekateri so še med Trumpovim poslovilnim nagovorom v sredo zjutraj na vojaškem letališču Andrews v Marylandu videli znamenja, da se nekaj pripravlja. Okrog Trumpa da je na

Nebuloze gredo dobro v denar

G Z
16.01.2021 01:54 (Jan 16, 2021)

No description available.

Ste proti Janši? Nosite maske

G Z
07.01.2021 04:01 (Jan 07, 2021)

 

Če državo vodi stranka, ki javni prostor zastruplja s teorijami zarot, nas ne sme presenečati, da ljudje v pandemiji koronavirusa vidijo nateg.

Boj proti 5G, Billu Gatesu in cepivom je voda na mlin Janši, saj ga legitimira kot zmernega in "normalnega".

Leta 1889 je izbruhnila ruska gripa, prva globalna pandemija v zgodovini človeštva. Umrlo je milijon ljudi. Toda po svetu ni širila le smrti, ampak tudi številne dezinformacije in teorije zarote. Te so glavnega krivca za pandemijo našle v ulični razsvetljavi in telegrafskem omrežju. Ne more biti naključje, da bolezen najbolj razsaja v mestih z lučmi na elektriko in da zbolevajo uslužbenci telegrafskih podjetij, so takrat pisali časopisi. 

Zgodba se je ponovila leta 1918, ko je izbruhnila pandemija španske gripe. V svetu, ki se je komaj pobiral po prvi svetovni vojni, so bili logični krivci zanjo Nemci. Po eni teoriji naj bi virus po svetu razvažale nemške podmornice, spet po drugi zakamuflirana nemška ladja, ki je pod čudnim temnim

Se bomo prej cepili ali pocepali?

G Z
02.01.2021 22:59 (Jan 02, 2021)

Nisem hotel telovaditi, zato sem bolj diskretno vlekel na ušesa. Je tole slovenščina ali ne? Nakar zaslišim: "Bill Gates … čipiranje … Soros …" In ugotovim, da sem res naletel na domače ljudi. Pretvarjal sem se, da sem Slovak in mirno popil čaj do konca.

Mar ni zanimivo, da slovenščino danes lahko prepoznate po besedah, ki niso slovenske in bi lahko padle iz kateregakoli jezika, ampak skoraj zagotovo si zgolj Slovenci privoščijo turizem v koronskem letu daleč od doma, da se potem pogovarjajo isto kot doma.

Nekateri gredo v ta namen tudi na Švedsko.

Pomenimo se torej danes malce o cepljenju.

Proti cepljenju

Sodeč po spletnih objavah bo Slovenija ostala necepljen otok sredi sveta. Ni govora, da bi se kdo cepil! Vseeno pa si drznem napovedati, da bomo cepivo razgrabili in porabili takoj, ko bo mogoče, in da bo ob vsem glasnem ropotanju proti hitro prišlo do zelo tihe in praktične odločitve za.Zahvala EU

A preden se lotim teme, naj najprej, na kratko, zapišem nekaj, česar nihče ne o

Na teorije zarot je treba odgovoriti z znanstvenimi dejstvi

G Z
01.01.2021 02:42 (Jan 01, 2021)

 


»Ljudem je treba na preprost in jasen način pojasniti, da je cepivo proti covidu-19 varno ter na kakšen način deluje,« pravi zdravnica Urška Močnik.

Medicinska sestra iz Tennesseeja po cepljenju proti covidu-19 ni umrla. Zdravnik, ki je cepil Nancy Pelosi, predsednico predstavniškega doma ameriškega kongresa, na igli ni pustil pokrovčka. Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović se je v resnici cepila, navedbe o zaroti, ker dopoldne na dan cepljenja ni imela enake frizure kot zvečer, ko je o tem govorila na nacionalni televiziji, pa so lažne. To so dejstva in jih je mogoče preveriti.

V kritičnih časih se torej soočamo z lažnimi novicami in trditvami, da je zdravnica o nečem takem, kot je cepljenje, zavajala javnost. Takšne objave neizogibno vodijo k lažnim novicam in dvomom v učinkovitost cepljenja ter podirajo trud znanstvenikov, ki se borijo, da bi čimprej premagali bolezen, ki je spremenila svet.

Teorije zarote se ko

Kaj je v cepivu proti covid19?

G Z
22.12.2020 02:43 (Dec 22, 2020)

Magistar farmacije i diplomirani inženjer medicinske biokemije Stribor Marković na Facebooku je u jednoj grupi koja se bavi pitanjima i nedoumicama o cjepivu objasnio sastav Pfizerovog cjepiva protiv Covida-19, a koje je u nekoliko zemalja već u upotrebi.


U poduljem statusu na Facebooku, Marković navodi da pojedinačna doza Pfizerova cjepiva iznosi 0,3 mL te da je kvantitativni sastav u miligramima sastav u toj dozi. Potom je pobrojao što se nalazi u cjepivu i čemu služe pojedini sastojci.

"U cjepivu se nalaze anorganske soli: 0,36 mg natrij klorida, 0,01 mg kalij klorida, 0,07 mg natrij hidrogenfosfat dihidrata i 0,01 mg kalij dihidrogenfosfata. Funkcija tih tvari je održavanje stabilnog pH (kiselosti) i optimalne koncentracije soli koja ne šteti ljudskom tkivu i koja istovremeno stabilizira lipidne nanočestice koje ćemo objasniti u daljnjem tekstu. Osim anorganskih soli cjepivo sadrži i 6 mg šećera sukroze (saharoze) koja služi kao stabilizator,  napisao je Marković i dodao kak

Kokakola in test za covid-19: nevarna igra avstrijskega poslanca

G Z
14.12.2020 08:12 (Dec 14, 2020)

 
"Gospod predsednik, imamo težavo"

Poslanec avstrijske opozicijske stranke FPÖ Michael Schnedlitz je v parlamentu v četrtek na mizo položil hitri test za ugotavljanje prisotnosti novega koronavirusa. Nato je vatirano palčko za jemanje vzorcev namočil v kozarec kokakole in jo položil na test. Ta je bil, je ponosno ugotovil Schnedlitz, pozitiven.

"Gospod predsednik, imamo težavo. Imamo okužbo s koronavirusom," je Schnedlitz po svojem eksperimentu s kokakolo in antigenskim testom porogljivo opozoril predsednika avstrijskega parlamenta Wolfganga Sobotko.

Na svojem profilu na Facebooku je kasneje zapisal, da je množično testiranje državljanov Avstrije z antigenskimi testi nesmiselno, ker so nezanesljivi, kar naj bi dokazal njegov poskus s kokakolo. Vlado je tudi obtožil, da za hitre teste po nepotrebnem zapravlja na desetine milijonov evrov davkoplačevalskega denarja.

Michael Schnedlitz je hitro testiranje med drugim označil za "kretensko". Od svojega stališča o neučinkovitih antigenskih test

Rad bi živel brez nagobčnika, tako da oprosti, stari, svoboda pa to

G Z
04.12.2020 08:29 (Dec 04, 2020)

V preteklih letih je, predvsem zaradi priljubljenosti družbenih omrežij, postalo praktično nemogoče voditi debato, ki temelji na podatkih, dejstvih in znanosti. Velika večina uporabnikov teh omrežij sicer razume njihove omejitve, vendar vseeno dajejo preveč moči posameznikom, ki ponujajo tisto, kar bi ljudje želeli slišati.

Tisti, ki so ujetniki glorifikacijskega tobogana všečkov in digitalne podobe, so začeli pridigati o svobodi. Maske niso več maske, ampak nagobčniki. 
Ko se je začelo decembra 2019 bolj resno govoriti o SARS-CoV-2, je velika večina ljudi, vlad in politikov to jemala kot kitajski problem. Nekaj, kar je daleč, nekaj, kar se nas ne tiče. Priznati je treba, da je imela kitajska komunistična oblast precej učinkovito kampanjo cenzuriranja in nadzora pretoka informacij. Tu pa tam je bilo mogoče dobiti uvid v to, kar se je dejansko dogajalo v provinci Hubej, in k temu so pripomogla ravno družbena omrežja. 

Znanstveniki in zdravniki po svetu so bili zaskrbljeni, bolezen je bil

Svet "epidemiologov"

G Z
03.12.2020 10:12 (Dec 03, 2020)

Skrivni laboratoriji, vladne zarote, čudežna, a skrbno skrita zdravila, velik svetovni načrt za zmanjšanje populacije, stranski učinki 5G – teorije zarot, povezane z boleznijo covid-19, se širijo kot požar in med ljudmi povzročajo še več nelagodja. Glavni krivci. Družbena omrežja, kvazi-strokovnjaki, v veliki meri (spletni) zvezdniki in drugi vplivneži – žal pa tudi nekritični posamezniki. Čeprav lastniki platform, kot sta Facebook ali YouTube, trdijo, da se borijo proti pojavom lažnih novic, je koronavirus še en test, na katerem so zaenkrat padli.

Če ste uporabnik družbenih omrežij, kot so Facebook, Instagram, YouTube, TokTok, Twitter in ostalih, potem ste do zdaj že zagotovo opazili precej dezinformacij, povezanih s koronavirusom in nekaj izjemno priljubljenih in razširjenih teorij zarote.

Začelo se je z idejo, da so novi koronavirus razvili v skrivnem kitajskem laboratoriju. Od tukaj naprej se ta teorija razcepi na dva dela. Na tisto, da jim je virus "pobegnil" iz laboratorija in ti

Zoran Vujčić - covid19, 5G, Bill Chip Gates, ...

G Z
02.12.2020 07:55 (Dec 02, 2020)

Ker se še vedno pojavljajo mnenja, ki niso v nikakršni povezavi z realnostjo in znanostjo, ter pri nas nihče ne zna povedati bolje, sem se odločil vsem dvomljivcem podati tuje mnenje. 

Zoran Vujčić, profesor na Hemijskom fakultetu u Beogradu, napisao je odličan tekst u kojem se osvrnuo na zablude koje kruže Srbijom, a tiču se koronavirusu.

Teorije zavere i lažne vesti jako su opasne i mogu nas navesti na nerazumno ponašanje, koje nam može ugroziti i zdravlje. Pandemija koronavirusa postala je plodno tlo za širenje besmislenih i neproverenih glasina u koje ljudi lako poveruju, jer nude jednostavno objašnjenje pojave koja je dosta složena i dosta konfuzna.
Upravo o tome je na svom Fejsbuk nalogu pisao redovni profesor Hemijskog fakulteta Zoran Vujčić – nudeći stručno objašnjenje brojnih dezinformacija na koje nailazimo na interentu. 

Njegove objave prenosimo u celosti:

“Osećam se poraženo. I dalje ima idiota koji negiraju postojanje virusa, hvataju se za statistike da dokažu kako je sve izm

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj