Zakaj se koža stara, zakaj je vsakodnevno čiščenje tako pomembno ter katere učinkovine so najboljše za nego kože?

Zakaj se naša koža stara?

Vsaka celica v našem telesu ima določeno življenjsko dobo, in to velja tudi za kožne celice. Zato se koža z leti spreminja, postaja tanjša, dobiva madeže in nadležne gube. Na staranje pa močno vplivajo tudi zunanji vplivi, kot so sončni žarki, alkohol, nikotin, stres, ter genetska zasnova, se pravi vse, kar smo podedovali.

Zakaj je čiščenje kože tako pomembno?

Redno čiščenje je absolutno osnova vsake lepe kože. Ko je koža čista, je namreč veliko bolj dovzetna za nadaljnjo nego s serumi, geli ali kremami. Če za kožo ne skrbimo redno, potem se vsa umazanija samo nalaga, ustvari se tanek film, ki pa ne prepušča nobene učinkovine.

Kdaj je priporočljivo začeti uporabljati nego proti staranju?

Takoj ko opazimo prve gubice. To je lahko že pri 25. letu, večina pa naj jo začne uporabljati nekje do svojega 30. leta. Pred prvimi gubicami pa tovrstnih izdelkov ne uporabljajte, saj se koža še vedno razvija.

Kako pomemben je zaščitni faktor v vsakodnevnem življenju?

Zelo pomemben je čisto vsakič, ko se gibljete na prostem, tj. se sprehajate po parku, vozite s kolesom iz službe, sedite na kavici, pohajkujete po tržnici ...

Številni strokovnjaki trdijo, da je na primer prvo spomladansko sonce zelo nevarno in da je občutek nežnih pomladnih žarkov zelo varljiv. Zato bi bil naš nasvet, da izberete kakovostno negovalno kozmetiko za obraz in telo, ki že vsebuje zaščitni faktor. Tako ne boste nikdar pozabili, vaša koža pa bo na varnem.

Katere učinkovine so najboljše?

Najboljše učinkovine so pridobljene z genskimi raziskavami, na primer biolizat in adenozin. Biolizat nastane s fermentacijo bakterije bifidus. Okrepi gene za izboljšanje kože, ki so odgovorni za obnovo celic, poleg tega pomaga koži, da dalj časa zadrži vlago. Boljša ko je ta zapora, boljša je obnova celic. Adenozin pa je pomemben za funkcijo celic, saj podaljša dobo staranja.

Ali pitje znatnih količin vode in pravilna prehrana res pomagata toliko, kot se o tem govori?

Seveda, obnova celic in zadrževanje vlažnosti bosta večja, če boste pili velike količine vode in jedli zdravo hrano. Velikokrat smo že slišali, da bi moral vsak človek popiti kozarec vode približno vsako uro in si tako zagotoviti vso vlago, ki jo telo potrebuje za delovanje in odvajanje strupov iz telesa.

Kdaj je pri negah proti staranju že viden napredek?

Kremo je treba redno nanašati vsaj štiri tedne, da majhne gubice počasi izginejo, večje pa se pogosto znatno omilijo. Veliko hitreje od krem pa delujejo serumi, koncentrati in izdelki, ki zapolnijo gubico.

Ali je piling pomemben tudi za mlado kožo?

Seveda! Piling odstranjuje odmrle kožne celice ter naredi prostor za nove. Koža tako bolje diha in je bolj dovzetna za učinkovine krem.

Kaj lahko naredimo z gubicami okrog oči?

Obstajajo kreme, geli in vlažne gobice za okrog oči. Gubice okoli oči so najbolj trdovratne in se jih boste težko znebili, zato vam priporočamo, da se ne obremenjujete preveč, saj lahko s korektorjem marsikatero zakrijete.

In nikar ne pozabite ...

Gubice so ogledalo naše življenske poti, modrosti ter vseh čudovitih izkušenj, ki jih življenje prinaša z leti. Veselimo se jih, saj so neprecenljive!

Najpogostejša vprašanja, ki se zastavljajo kozmetičarkam - Lepota: Elle.si

Zakaj se koža stara, zakaj je vsakodnevno čiščenje tako pomembno ter katere učinkovine so najboljše za nego kože?