Zakaj se koža stara, zakaj je vsakodnevno čiščenje tako pomembmo ter katere učinkovine so najboljše za nego kože?

Zakaj se naša koža stara?

Vsaka celica v našem telesu ima določeno življenjsko dobo, in to velja tudi za kožne celice. Zato se koža z leti spreminja, postaja tanjša, dobiva madeže in nadležne gube. Na staranje pa močno vplivajo tudi zunanji vplivi, kot so sončni žarki, alkohol, nikotin, stres in genetska zasnova. Se pravi vse, kar smo podedovali.

Zakaj je čiščenje kože tako pomembno?

Redno čiščenje je absolutno osnova vsake lepe kože. Ko je koža čista, je namreč veliko bolj dovzetna za nadaljnjo nego s serumi, geli ali kremami. Če za kožo ne skrbimo redno, potem se vsa umazanija samo nalaga, ustvari se tanek film, ki pa ne prepusti nobene učinkovine.

Kdaj je priporočljivo začeti uporabljati nego proti staranju?

Takoj ko opazimo prve gubice. To je lahko že pri 25. letu, večina pa naj jo začne uporabljati nekje do svojega 30. leta. Pred prvimi gubicami pa tovrstnih izdelkov ne uporabljajte, saj se koža še vedno razvija.

Kako pomemben je zaščitni faktor v vsakodnevnem življenju?

Zelo pomemben je čisto vsakič, ko se gibljete na prostem, tj. se sprehajate po parku, vozite s kolesom iz službe, sedite na kavici, ali pohajkujete po tržnici ... Tudi sedaj, ko se kopljemo šele v prvih spomladanskih sončnih žarkih, je treba za varnost kože že ustrezno poskrbeti.

Beri dalje...

Najpogostejša vprašanja, ki se postavljajo kozmetičarkam - Lepota: Elle.si

Zakaj se koža stara, zakaj je vsakodnevno čiščenje tako pomembmo ter katere učinkovine so najboljše za nego kože?