Ali vas res ni sram, prebivalci Škofij?

OddajElena Pecaric, dne 2017-03-09 ob 17:24:30

Tistih »res ta starih«, avtohtonih, kot bi rekli DOC Škofjotou jih je res zgolj še za vzorec DNK in bi jih lahko prešteti na prste ene roke. Drugi ste na nek način vsi zgolj (e)migranti; »bodisi južna brača«, med katere lahko štejemo Srbe, Bosance, Makedonce, Albance, Hrvate, ki so lahko muslimanske, pravoslavne ali katoliške veroizpovedi, najdemo tudi ateiste in bivše komuniste (do takrat, ko se je to še splačalo biti). Ne smemo pozabiti tudi na Ljubljančane in priseljence tudi iz drugih slovenskih krajev in regij. Res pisana druščina prebivalcev, krajanov.

Zakaj takšen uvod v ta moj poziv k razumu in dostojnemu vedenju prebivalcev Škofij (Spodnjih, Zgornjih in tudi Tinjana)?

Ker se jaz sramujem za vas, da se tako goreče upirate sprejemu 50 beguncev, brez pravih argumentov in razlogov, razen predsodka in nekega namišljenega strahu. Škofije so bile vedno obmejni kraj, križišče mešanja kultur in navad, tudi šrajamo (govorimo zelo) »mišto«. Nenazadnje je bilo tukaj Svobodno tržaško ozemlje ali Territorio Libero di Triesteče pogledate še malo dlje v zgodovino teh krajev, vas bo gotovo še veliko stvari presenetilo kar mislite, da veste, pa dejansko povsem ignorirate.

Ste pozabili, da ste bili prav vi – namišljena vaška elita ali pobudniki, ki sedaj govorite po medijih in zbirate podpise za peticijo proti temu prihodu, tisti ki ste se v tej vasi naselili kot prišleki iz različnih koncev Jugoslavije. Niste poznali jezika, ki se je tukaj takrat še govoril, niste znali slovenskega jezika, in prav tako tudi ne italijanskega. Takratna idelogija je poskrbela, da so Istrijani bežali v Trst, iz drugih republik pa so se načrtno priseljevali raznorazni »državni uslužbenci«. Drugi val priseljevanja pa je bil v drugi polovici devetdesetih, ko so zopet po bivših republikah SFRJ vihrale vojne razmere. Ste tudi to namerno povsem spregledali ali se delate, da ste pozabili in ste po 20 ali 15 letih že kar domorodci? Najeli ste si skromne hišice, se tukaj ustalili, jih obnovili, preuredili ali sezidali povsem nove in velike ter sedaj tukaj živite in se počutite doma ali celo veliko bolje.

In sedaj se boste vi upirali, protestirali in zbirali podpise proti nastanitvi beguncev, ki so povsem upravičeni, da dobijo ustrezno, dostojno in začasno namestitev? Vsi, ki ste v tej skupini proti in niste rojeni tu, se morate skriti in molčati, ter biti veseli, da živite v tem kraju, kjer je nešteto priložnosti za delo in življenje. Drugače vam ostaja še vedno možnost, da se vrnete domov odkoder ste prišli.

Tudi sama, ko pridem domov, se na Škofijah počutim bolj kot tujka in nimam ravno občutka, da sem doma doma, ko prestopim prag hiše in dvorišča. Ob takih dogodkih pa tudi vem zakaj. Še dobro, da piha burja, da sproti odnaša egoizem in individualizem, sem namreč lokalpatriotka, a hkrati nič manj tudi svetovljanka. Upam, da se bo oglasil tudi župnik, ki bo jasno in strogo okrcal vse tiste, ki so ali bodo podpisali peticijo, kajti to je v nasprotju s s papeževimi pridigami.

Ali vas res ni sram, prebivalci Škofij?

Tistih »res ta starih«, avtohtonih, kot bi rekli DOC Škofjotou jih je res zgolj še za vzorec DNK in bi jih lahko prešteti na prste ene roke. Drugi ste na nek način vsi zgolj (e)migranti; »bodisi južna brača«, med katere lahko štejemo Srbe, Bosance, Makedonce, Albance, Hrvate, ki so lahko muslimanske, pravoslavne ali katoliške veroizpovedi, najdemo tudi ateiste in bivše komuniste (do takrat, ko se je to še splačalo biti). Ne smemo pozabiti tudi na Ljubljančane in priseljence tudi iz drugih slovenskih krajev in regij. Res pisana druščina prebivalcev, krajanov. Zakaj takšen uvod v ta moj

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
19
Andrej
0
Mar 15, 2017
Problem je bolj kompleksen Zim.
Popovič državi ponuja roko

“Še enkrat ponavljam, da nismo nestrpni, nismo rasisti, ne želimo spodbujati sovraštva, smo zelo miroljubni in zato smo pripravljeni sprejeti vseh 50 beguncev, vendar, kot rečeno, razpršeno po območju koprske občine. Iščemo namestitve, nekaj se že dogovarjamo z našimi strokovnimi službami in mislim, da bomo lahko državi ponudili kakovostne rešitve,” se nadeja župan. Prepričan je, da je mogoče govoriti o pravi integraciji šele na modelu ene družine, ki se jo nastani v določeni skupnosti in tukaj vzpostavi pristen stik z domačini. “Če jih bo 50 na kupu, se ne bodo nikoli integrirali, ker ne bodo imeli interesa in se bodo družili le med sabo,” še dodaja.
#19
Miz Nelez
0
Mar 15, 2017
Saj ni take sile, 140 € po glavi.
Saj država plača :o
#18
Andrej Slovenija
0
Mar 15, 2017
Krajane je dvignil na noge podatek, da bosta lastnici hostla na Škofijah, odvetnici Maja Subotić iz Ljubljane in Mateja Dežman Brili iz Laškega, od države prejemale 7000Evrov na mesec, če bo res obveljala odločitev, da bodo prav v tem objektu uredili integracijsko hišo.

Samo za denar se jim gre. Ne pa za dostojnost migrantov in domačinov.
Vse kar prihaja iz Ljubljane, smrdi že v jedru. Tudi predlogi Boštjana Šefica.
#17
SONJA
1
Mar 15, 2017
Nisem iz Škofij, pa podpiram protestnike proti centru. Sem iz Logatca, ki ga tako radi predstavljajo kot vzgled. Resnica je drugačna. Migrantov ne vidimo, z nami se ne družijo. Ženske in otroci so zaprti. Mladi moški se zadržujejo v bližini otroškega igrišča, knjižnice. Postavajo okoli in ponavadi nepremično strmijo v deklice, stare 12 do 14 let. Si prestavljate pet moških, ki nepremično strmijo vate in ne umakne pogleda, niti mišica ne trzne. Mene je strah, kaj šele deklico. Če je to integracija, me zelo skrbi, kako bo čez nekaj časa v Logatcu, Prišli bodo še njihovi sorodniki, vedno več jih bo. Že sedaj pa imamo državo v državi, obnašajo se tako kot doma, nobenega prilagajanja, pozdravljanja, spoštovanja,... Dela za njih pa itak ni, še za nas ga ni. Logatec ima največji procent brezposelnosti na notranjskem.
#16
bosanc
0
Mar 12, 2017
''Problemi islamskega fundamentalizma so fundamenti islama.''
#15
Radmila Čučak
0
Mar 12, 2017
mag Branko Grims: emigrantske tokove že zdavnaj ne poganjajo več vojne ampak Sorošev kapital

islamski skrajni radikalizem je tempirana bomba, za ohranitev civilizacije je treba emigrante poslati nazaj od koder so prišli

vir: SLO 3 12.3. 2017 22.30
#14
Andrej
0
Mar 11, 2017
Vse smo, razen ne vredni dostojnega življenja.
#13
Andrej
0
Mar 11, 2017
Radmila vse smo, razen vredni dostojnega življenja.
Za Soroša in Rodšilda, se mi zdi kot, da so samo neke figure na katere kažemo s prstom kot krivca.
V Ameriki so prepovedali financiranje nevladnih organizacij iz tujine. Enak zakon so sprejeli v Rusiji.

Ena od takih sekt so skupina imenovana Ženske v črnem. V Srbiji dobi aktivistka te organizacije 2000EUR mesečno. Promovirajo zločin v Srebrenici, tako kot ostale zločine katerega je izvedla določena skupina ljudi in ga označujejo kot genocid nad Muslimani. Že 22 let kasirajo, da promovirajo, programirajo zavest mase. Srbe same, da so genociden narod. V zavesti muslimanov kali seme maščevanja. Te ženske, kot tudi skupina izdajalcev na poziciji v oblasti se prodajajo kot kurbe, utapljajo v drek svoj lasten narod z ustvarjanjem lažnih dogodkov..
V Srbiji kot pri nas si označen kot homofob če ne nastaviš rit izscenirani koloni prebežnikov iz izsceniranega vojnega področja.


Kako ustvarit lažne dogotke prikazano v filmu iz leta 1997 Wag the dog ter, po tem filmu ispiracija za Srbsko verzijo nadrealne TV:

Avtor tega videoprispevka navaja, da bi morala vsebina tega filma bit predstavljena kot obvezno gradivo šudentov v visokih šolah. Ne pa da nas zatupljajo z homofobijo.

MUST WATCH - How To Make A Fake News Broadcast
https://www.youtube.com/watch?v=XPTD5z_YqXc

Moma Syber - Spinovanje
https://www.youtube.com/watch?v=0kLUtvrjwdM

Zene u crnom - Women in Black - Belgrade - Žene u crnom
Vesti Pamtimo zločin u Štrpcima 27.02.2017. Povodom godišnjice zločina u Štrpcima, Žene u crnom, Fond za humanitarno pravo i Inicijativa mladih za ljudska prava ...
zeneucrnom.org

MUST WATCH - How To Make A Fake News Broadcast - YouTube

WAG THE DOG - This 1997 movie is a must watch for all people. It should be shown in all High Schools as part of the curr
#12
Radmila Čučak
0
Mar 11, 2017
Andrej......seveda smo mi za emigrante reveži..........saj mi ne dobivamo plače od Soroša in Rothschildsa...... na tisoče EUR pri Western Union Banki za potovanje v EU
#11
Andrej
0
Mar 11, 2017
Na protestu, nasprotniki prisilne, ne napovedane namestitve, z občutki izkoriščenih in z upravičenimi skrbmi.
Podporniki priseljevanja, plačanci vladnih ter nevladnih organizacij. Na vsakem shodu iste face. Plačanci, mešalci dreka. Kateri paradirajo svoj ponos.
Uporabne budale. Enako kot toaletni papir, enkrat ko bo usran, jih bodo spustili z vodo in zamenjali z novimi naivneži v obliki priseljencev.
Priseljenci rečejo, da smo domačini reveži brez denarja za kruh.
Tako nas vidijo.
#10
abram1b2 Cej
0
Mar 11, 2017
graisser rob :)****
Najboljše vprašanje si ji postavil!!!! ;)* Njena sreča je,da spoštujem ženske in preko tega ne grem. .
#9
graissner rob
0
Mar 11, 2017
Sram naj bo tebe.Koliko ti Soroš plačuje za uničevanje lastne domovine?
#8
abram1b2 Cej
0
Mar 11, 2017
Andrej:)*
Povedal si resnico.Nekateri si jo lastijo,ker mislijo kako pomembni so.V resnici ne dojemajo realnega sveta
- žal. :)**
#7
Andrej Slovenija
0
Mar 11, 2017
Prisilni priseljence so pripeljali z namenom, poceni delovne sile. Kot nadomestek, lokalnim prebivalcem, pri njihovih zahtevah za dostojno življenje.
Delovna sila na zalogo.
#6
Andrej Slovenija
1
Mar 11, 2017
Elena, izgleda, da si ozkogledna, čeprav si svetovljanka nisi dojela celotne slike.. Vse te agende so pripeljale do tega, da je ostalo le še pešisca pravih Škofjotov.
Promoviraš iztrebljenje še teh z žegnjenjem Papeža.

Pejdi v Milano pa boš videla rezultat multikuturizma. Vprašaj domačine, kako se počutijo hodit po svojem mestu.

Najprej naredijo lažne vojne, na račun naših čustev, nam podtikajo proti vsem pravilom nelegalne priseljence.

Glede delovne sile, živimo v tehnološki dobi, kjer stroji, računalniki, ter znanje bi lahko uporabili v korist domačinov, brez potrebe priseljenih delavcev.
#5
Miha
0
Mar 10, 2017
V Sloveniji služijo v metafori samo protežiranci, ki jim je zakonodaja, razpisi in vse ostalo pisani na kožo. Za ostale je malo kruha. Izkoriščevalci ste, ki ste ukradli našo preteklost, kradete sedanjost in ste ukradli prihodnost tudi našim otrokom in vnukom. Dol z globalizmom, svoboda Slovenskemu narodu in narodom Evrope!
#4
Miha
0
Mar 10, 2017
To je res lepo, da služiš. Pri nas cel sistem nekaj služi, dolga je pa vsak dan več od tega "služenja" . Lahko da otrok kruh v usta od tvojih dobrin, ki jih proizvajaš? Ali jemljete denar iz skupne malhe? Ker tisto ni služenje ampak jemanje prihodnosti sodržavljanom. Dol z globalisti!!!
#3
Elena Pecaric
0
Mar 10, 2017
Miha, res si bužec v glavi; jaz delam in zaslužim, pa še zaposlujemo 120 oseb, ki bi drugače verjetno bili brez dela. Tako, da ne se smešit, imej jajca in se drugič podpiši z imenom in priimkom.
#2
Miha
0
Mar 09, 2017
Elena, malo manj se repenči. ker ti prebivalci Škofij hodijo v službo in s tem omogočijo življenje tudi tebi. Ti, ki prihajajo, nimajo takšnih navad.
#1
Elena Pecaric
Elena Pecaric
Objavil/a 2017-03-09 17:24:30 (Mar 09, 2017)
Starejša objava Novejša objava
Ali vas res ni sram, prebivalci Škofij?

Tistih »res ta starih«, avtohtonih, kot bi rekli DOC Škofjotou jih je res zgolj še za vzorec DNK in bi jih lahko prešteti na prste ene roke. Drugi ste na nek način vsi zgolj (e)migranti; »bodisi južna brača«, med katere lahko štejemo Srbe, Bosance, Makedonce, Albance, Hrvate, ki so lahko muslimanske, pravoslavne ali katoliške veroizpovedi, najdemo tudi ateiste in bivše komuniste (do takrat, ko se je to še splačalo biti). Ne smemo pozabiti tudi na Ljubljančane in priseljence tudi iz drugih slovenskih krajev in regij. Res pisana druščina prebivalcev, krajanov. Zakaj takšen uvod v ta moj

ZADNJE OBJAVE
Izvajalci osebne asistence; tržna niša Prekmurja
Ministrica Klampfer: Dovoj »klamfanja« in več konkretnosti!
Astrologinja Ema
FIHO - invalidski twilight vrtiljak
Osebna asistenca, je naša eksistenca
Zakon o osebni asistenci; kritika in bojazni
IŠČI PO ARHIVU
november 2022
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj