Današnje sodno soočenje Vejsila Hota in Borisa Popoviča medijev očitno ne zanima, čeprav so se po dolgem in počez o obeh razpisali v predvolilnem času. Ali javnost res nima pravice vedeti, kaj se dogaja v ozadju?

Vsi tisti, ki jih danes ni bilo na koprskem sodišču, kjer se je začela glavna obravnava v odškodninski tožbi Vejsila Hota proti koprskemu županu Borisu Popoviču, pri tem imamo v mislih predvsem sredstva javnega obveščanja, ne vedo, kaj vse so zamudili. Na videz povsem običajno zaslišanje tožeče in tožene stranke, se je izkazalo za šokantno razkrivanje umazanih in temačnih ozadij obalnega »podzemlja« z grožnjami, izsiljevanjem in domnevno novimi dejstvi pri dveh edinih neraziskanih umorih na naših tleh.

Znani portoroški podjetnik in gostinec, v medijih večkrat imenovan tudi nadžupan Pirana, Vejsil Hot in koprski župan Boris Popovič, sta se danes prvič soočila na Okrajnem sodišču v Kopru. Portoroški zakulisni veljak je zaradi dogodkov med zadnjo volilno kampanjo za lokalne volitve v letu 2014 in besed izrečenih po predvolilnem soočenju v portoroškem hotelu Slovenija, zoper Popoviča na okrajnem sodišču v Ljubljani najprej vložil zasebno kazensko tožbo, nato pa na koprsko okrajno sodišče še odškodninsko tožbo. Z njo od Popoviča terja 15 tisoč evrov odškodnine, prav tako pa zahteva tudi umik vseh izjav in opravičilo.

Beri dalje...

Od groženj in nasilja do umora | eKoper

Vsi tisti, ki jih danes ni bilo na koprskem sodišču, kjer se je začela glavna obravnava v odškodninski tožbi Vejsila Hota proti koprskemu županu Borisu Popoviču, pri tem imamo v mislih predvsem sre…