Sinoči se je s svečano podelitvijo priznanj za sodelovanje na natečajih in na slikarskem Ex-temporu sklenila največja in najslajša prireditev v Mestni občini Koper, Sladka Istra 2015, ki je letos minila v znamenju presežkov.

Letošnjo, že sedmo, izvedbo mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov si bomo prav gotovo zapomnili po presežkih. Na prireditvi so letos vzdolž Pristaniške ulice, v koprski mandrač in na Ukmarjev trg postavili rekordno število, skoraj 170 stojnic, na katerih je bilo mogoče poskusiti oziroma kupiti več kot 500 različnih sladkih izdelkov. Poleg tipičnih istrskih dobrot, med katerimi niso manjkale hroštole, miške oziroma fritule ali fancli in druge pristne istrske sladice, so brbončice še tako zahtevnih obiskovalcev razvajale razne pite, torte, čokoladne slaščice, bio in presne dobrote ter seveda sladki napitki in vse ostalo, kar spada v kategorijo sladkega.

Več v video prispevku in fotogaleriji.

več fotografij tukaj 

VIDEO: Koper – najslajše mesto na svetu! | eKoper

Letošnjo, že sedmo, izvedbo mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov si bomo prav gotovo zapomnili po presežkih. Na prireditvi so letos vzdolž Pristaniške ulice, v koprski mandrač in na Uk...