Bliža se čas za sajenje žive meje, zato so v Vrtnariji Škocjan pripravili široko ponudbo rastlin, ki bodo polepšale okolico vaših domov.

Vse žive meje, ki jih ponujajo v Vrtnariji Škocjan so iz lastne vzgoje. Vse sadike so bile vzgojene v lokalnem okolju vsaj dve leti in so tako pripravljene na rast v mediteranski klimi. Pri izbiri živih mej je potrebno biti zelo pozorni na starost sadik, saj vam bodo po sajenju uspele samo rastline, ki so stare vsaj eno leto.

Trenutno lahko izbirate med štirimi vrstami živih mej, ki bodo lepo zaokrožile vaše vrtove in že v nekaj letih poskrbele za boljše zadrževanje hrupa ali prahu, zastiranje pogledov na vašo hišo, ali samo za polepšanje okolice, v kateri živite.

Lovorikovec

Lovorikovec je vednozeleni grm, ki lahko v dobrih pogojih zraste čez 2 metra višine. Listi so usnjati, temno zeleni, svetleči in podolgovato eliptični. Pomladni cvetovi so majhni, zvezdaste oblike. Plodovi so majhne, črne, okrogle jagode s koščico, podobne olivam, ki so toksične in zato ne privabljajo živali. Lovorikovec najbolje uspeva na sončnih ali polsončnih legah. Lovorikovec dobite za samo 7,50 evra za kos.

Leylandijeva cipresa

Leylandijeva cipresa vednozelena rastlina, ki zelo hitro raste (do 1 m na leto) in se oblikuje v gosto, lepo oblikovano živo mejo. Priporoča se posaditev dveh do treh sadik na meter. Listi so temno zelene barve, storži pa običajno dosežejo debelino med 1,5 do 2 cm. Leylandijeva cipresa je zelo vzdržna na visoke temperature, lepo prezimi tudi v temperaturah od -15 do -20 C. Lepo uspeva v vsaki zemlji, zlasti v obmorskih krajih. Cena Leylandijeve ciprese je samo 7,50 evra.

Beri dalje...

Žive meje iz lastne vzgoje Vrtnarije Škocjan po zelo ugodnih cenah | eKoper

Vse žive meje, ki jih ponujajo v Vrtnariji Škocjan so iz lastne vzgoje. Vse sadike so bile vzgojene v lokalnem okolju vsaj dve leti in so tako pripravljene na rast v mediteranski klimi. Pri izbiri ...