Splitski Hajduk je včeraj na domačem stadionu Poljud porazil koprskega prvoligaša s 4:1 in si tako zagotovil vstopnico za tretji krog predtekmovanja za evropsko ligo. Koprčani so se morali tako kot zadnji slovenski klub posloviti od evropskih tekmovanj.

Kljub slavju na domači Bonifiki le dober teden od tega, so rumeno-modri včeraj, na povratni tekmi proti Hajduku, morali priznati premoč nasprotne ekipe. Pred dodobra polnimi tribunami so domači nogometaši pokazali dobro realizacijo, izkoristili napake koprske vrste in se veselili preboja v naslednji predkrog. Koprčani so tako kot zadnji slovenski klub – po Domžalah, Celju in Mariboru – izpadli iz evropskih tekmovanj.

Šok so nogometaši FC Kopra doživeli že v drugi minuti, ko je Tomislav Kiš Hajduk povedel v vodstvo, dve minuti pozneje so prvič zagrozili Koprčani, Josip Ivančić je sprožil z desne strani z roba kazenskega prostora, Lovre Kalinić pa je njegov strel obranil.

Sledilo je mirnejše nadaljevanje igre, v kateri so celo več strelov sprožili gosti, a prave priložnosti ni bilo. Zato pa je bil toliko bolj dinamičen konec prvega polčasa. V 40. minuti je Jefferson poskrbel za podvojitev splitskega vodstva s pravim evrogolom, ko je s 25 metrov zadel desni zgornji kot vrat vratarja Vasje Simčiča. Koprčani pa so pravočasno odgovorili in se vrnili v igro, v izdihljajih prvega dela se je namreč med strelce vpisal Matej Palčič, ki je s strelom z glavo kaznoval nepozornost domače obrambe.

V začetku drugega polčasa so gostitelji spet zatresli mrežo, Mijo Caktaš je našel Kiša na levi strani in nato njegovo povratno žogo zabil v gol. Le sedem minut pozneje je bil dvoboj praktično odločen, ko jeAnton Maglica le nekaj sekund po vstopu v igro, po prostem strelu z leve strani, unovčil nekaj zmede v koprskem kazenskem prostoru.

Tudi tokrat so za politično noto poskrbeli navijači Hajduka Torcida, na enem izmed transparentov so se dotaknili problematike slovensko-hrvaške meje in zapisali “Na kopnem, morju in v zraku – niti pedi hrvaškega teritorija”.

Včeraj se Kopru žal ni izšlo | eKoper

Kljub slavju na domači Bonifiki le dober teden od tega, so rumeno-modri včeraj, na povratni tekmi proti Hajduku, morali priznati premoč nasprotne ekipe. Pred dodobra polnimi tribunami so domači nog...