Sobotno nočno priprtje Vejsila Hota in poročanje nekaterih medijev o tem, je očitno opogumilo še eno žrtev Hotovih nečednih dejanj, ki je o fizičnem napadu prvič javno spregovorila za naš medij.

»V začetku junija sem bila s prijateljico v portoroškem gostinskem lokalu Pub Nostalgija, kjer sem se v klepetu dotaknila tudi nam nepovrnjenih dolgov. Čeprav nisem govorila o imenih, se je v moji zgodbi očitno prepoznal gost lokala za sosednjo mizo, Vejsil Hot. Ta je pristopil, me začel zmerjati s kurbo, prasico, djubretom ter mi zagrozil, da bom ostala brez glave. Povrh vsega me je še pljunil v obraz, zato sem vstala in ga pljunila nazaj, kar ga je očitno tako zelo razjezilo, da me je zgrabil za vrat in me pričel daviti. Ob tem me je tudi večkrat udaril po glavi in obrazu ter mi pri tem poškodoval ustnico, prenehal je šele, ko je posredoval gost za sosednjo mizo in ga odstranil. Nekdo je poklical policijo, ki je naredila zapisnik in obema izrekla globo. Meni, zaradi domnevne kršitve javnega reda in miru, njemu pa ne vem, zakaj točno. Po napadu me je prijateljica odpeljala na urgenco, kjer so mi oskrbeli poškodbe vratu in roke ter počeno ustnico. Predpisali so mi počitek in tudi pomirjevala, zaradi dogodka pa sem še danes hudo pretresena, zaradi česar sem poiskala tudi strokovno pomoč, « pravi naša sogovornica in dodaja, da je še danes prestrašena, saj ji je Vejsil Hot grozil tudi s smrtjo. Tudi zaradi tega želi ostati anonimna.

Zgodba zadnje žrtve nasilnih pohodov portoroškega zakulisnega veljaka menda ni osamljen primer in tako očitno vnovič potrjuje, česar si nihče ne upa izreči na glas, in sicer, da so nasilje in neprimerno vedenje v Portorožu del tamkajšnjega vsakdana. Mnogi so ljudje, ki se v strahu pred maščevalnostjo izogibajo tako imenovane nevarne cone Portoroža, med lokaloma Stara Oljka, ki je tako kot večina gostinskih lokalov v Portorožu, v neposredni oz. v posredni lasti Vejsila Hota oz. z njim povezanih podjetij, in Kapelca, ki je prav tako pred časom prešel v njegove roke. Čeprav je iz uradnih evidenc razvidno, da so vsi lokali in druge nepremičnine, s katerimi razpolaga, v dejanski lasti njegovih znancev, sorodnikov in prijateljev.

Žrtev je s svojo zgodbo seznanila uredništvo spletne strani ekoper.si, ker smo na našem portalu prvi pisali o sobotni aretaciji in nasilnem obnašanju Vejsila Hotazaupala pa nam je še, da bo zoper Vejsila Hota vložila civilno tožbo.

Hot jo je davil in ji grozil s smrtjo | eKoper

»V začetku junija sem bila s prijateljico v portoroškem gostinskem lokalu Pub Nostalgija, kjer sem se v klepetu dotaknila tudi nam nepovrnjenih dolgov. Čeprav nisem govorila o imenih, se je v moji ...