Neuradno smo izvedeli, da naj bi policija v noči s sobote na nedeljo v Portorožu pridržala piranskega podjetnika Vejsila Hota, ki ga je župan Boris Popovič večkrat označil za »nadžupana« Pirana.

Na Policijski upravi Koper so nam v zvezi z dogodkom pojasnili, da sta policista policijske postaje Piran v soboto ob 23.50 opravila kontrolo gostinskega lokala v Portorožu z namenom ugotavljanja spoštovanja Zakona o zasebnem varovanju in Zakona o omejevanju porabe alkohola. Kot so pojasnili, je pri tem do policistov pristopil  domačin, po naših zanesljivih virih naj bi šlo za portoroškega podjetnika Vejsila Hota, ki je bil po besedah policije pod vplivom alkohola in je pričel na policista kričati ter ju žaliti. Ker je bilo komuniciranje zaradi glasne glasbe oteženo, sta policista domačina povabila iz lokala, kjer je ta ponovno pričel žaliti moža v modrem, zato sta mu izdala plačilni nalog. To ga je očitno tako vznemirilo, da je ta ponovno pričel kričati na policiste, kar je povzročalo zgražanje mimoidočih, policista pa sta morala uporabiti silo in razjarjenega domačina vkleniti ter ga odpeljati na pridržanje na policijsko postajo. Po naših virih, naj bi na policiji preživel tudi noč, izpustili naj bi ga v nedeljo, okrog 11. ure zjutraj.

Na policijski upravi nam, zaradi varstva osebnih podatkov, niso želeli ne potrditi ne zanikati naših informacij, da naj bi šlo za podjetnika Vejsila Hota, vendar kot je jasno razvidno iz ekskluzivnih fotografij, ki jih objavljamo, gre nedvomno zanj. Incident se je zgodil v noči na nedeljo v gostinskem lokalu Pergola Pub v Porotožu, ki je sicer, tako kot večina gostinskih lokalov v Portorožu, v neposredni oz. v posredni lasti Vejsila Hota oz. z njim povezanih podjetij. Očividci so nam zaupali še, da naj bi med “srečanjem” s policisti ob Hotu bila tudi njegova nečakinja, sicer podžupanja Občine Piran Meira Hot. Povedale pa so tudi, da so bile druge priče dogodku nad nasilnim in neprimernim obnašanjem portoroškega zakulisnega veljaka zgrožene, kot tudi, da sobotni dogodek ni osamljen primer, še več – tovrstno neprimerno, predvsem pa nasilno vedenje (spomnimo samo na jesenski poskus agresije nad župana Borisa Popoviča in njegove najbližje po soočenju županskih kandidatov v enem od portoroških hotelov), so očitno v Portorožu že folklora.   

Takole so naši viri dokumentirali nočno pridržanje Vejsila Hota, ki naj bi se ob prihodu policije neprimerno obnašal.

Policija je v noči na nedeljo, zaradi kršenja javnega reda in miru, morala posredovati v lokalu Pergola v Porotoržu.

Zanimivo je, da o tem dogodku obalni mediji sploh niso poročali, prav tako ga policija ni uvrstila v njihovo dnevno poročilo o dogodkih na terenu. Nemara zato, ker gre za zloglasnega podjetnika, ki ga mnogi povezujejo s kriminalnim podzemljem, vendar se preiskave zoper njega, kljub številnim indicem nikakor ne sprožijo. Morda pa vendarle držijo trditve o domnevno močnih povezavah in tesnih vezeh med Hotom in policijo oz. z nekom, očitno zelo pomembnim v policijskih vrstah.  

Javnosti je sicer Vejsil Hot postal znan pred leti, po aferi »črna vdova« in zaslugi soproge Danijele Hot (Mitrović), ki je prav Hota, kot svojega tedanjega moža, najprej povozila in nato več metrov vlekla pod avtomobilom. Zanimivo je tudi dejstvo, da je bila Mitrovićeva, ki je že od mladosti stara znanka policije, predvsem v rodni Srbiji, pred poroko z Vejsilom Hotom, poročena z Milkom Mlakarjem, pravnikom, ki je bil pred 20 leti umorjen v sumljivih okoliščinah, ki še danes ostajajo nepojasnjene. Danes se ime Vejsil Hot pojavlja tudi v povezavi z Občino Piran, Hot je namreč, kot smo že zapisali, stric piranske podžupanje Meire Hot, mnogi, med njimi tudi koprski župan, pa so prepričani, da je prav on “nadžupan”, torej tisti, ki v resnici vodi posle v piranski občini – nenazadnje naj bi bil uradno tudi glavni finančni podpornik obeh kampanj župana Petra Bossmana, na zadnjih lokalnih volitvah pa naj bi finančno podprl še župansko kandidatko v Kopru Polko Boškovič.

Ob tem spomnimo še, da je taisti Vejsil Hot pred meseci zoper župana Borisa Popoviča sprožil kazenski pregon, ker se je bojda zaradi županovih besed, ki jih je slednji na njegov račun izrekel v lanski predvolilni kampanji in na županskih soočenjih, počutil razžaljenega. Hot je med drugim vložil tudi odškodninsko tožbo, s katero od Popoviča zahteva kar 15 tisoč evrov. Boris Popovič vztraja pri svojem, na predobravnavnem naroku pa je dejal, da se ne čuti krivega razžalitve piranskega podjetnika, saj je govoril samo resnico.

Policisti čez noč pridržali Vejsila Hota | eKoper

Na Policijski upravi Koper so nam v zvezi z dogodkom pojasnili, da sta policista policijske postaje Piran v soboto ob 23.50 opravila kontrolo gostinskega lokala v Portorožu z namenom ugotavljanja s...