V sobotni izdaji Primorskih novic smo lahko prebrali prispevek o kriminalistični preiskavi sedmih osumljencev z naslovom »Med ovadenimi tudi notar«.

Med osumljenimi in nato ovadenimi, ki naj bi posojali večje vsote denarja in dolžnike nato odirali z obrestmi in jih na razne načine privijali ter od njih izžemali denar, naj bi bil, kot navajajo Primorske novice, tudi koprski notar. Med kaznivimi dejanji, zaradi katerih so se kriminalisti lotili akcije, je namreč poleg goljufije in oderuštva tudi ponarejanje listin in overitve lažnih vsebin.

Po neuradnih a zanesljivih virih nam je uspelo izvedeti, da gre v primeru ovadenega notarja pravzaprav za notarko, in sicer za zloglasno koprsko notarko Polko Boškovič. Pri njej naj bi koprski kriminalisti opravili tudi hišno preiskavo.

To pa ne bo prvi tovrstni postopek zoper koprsko notarko. V preteklosti je bila proti Boškovičevi že vložena ovadba kjer ji je bilo očitano kaznivo dejanje ponarejanja uradnih listin, vse skupaj naj bi se odvijalo konec leta 2010 in v začetku leta 2011. Takrat naj bi Polka Boškovič sestavila notarski zapis, v katerem sta Emanuele Bianzale kot odsvojitelj in Sanarica Gaetano kot pridobitelj sklenila pogodbo o odsvojitvi poslovnega deleža v družbi Rukola, d. o. o.
Za izvedbo postopka je bilo pri spremembi družbenika potrebno predložiti kupoprodajno pogodbo, kar je tudi bilo storjeno, vendar je sodišče zahtevalo dopolnitev, ki pa je predlagateljica ni podala, zato je sodišče predlog zavrnilo.
Do poneverbe naj bi prišlo kasneje, ovaditelji pa Boškovičevi očitajo, da je pogodbo o odsvojitvi poslovnega deleža z 21. decembra 2012 spremenila tako, da je tretjo stran originalne pogodbe zamenjala s stranjo, ki je bila originalni tretji strani sicer podobna, le da je bilo v drugi člen pogodbe vstavljeno še besedilo, kjer je omenjena kupnina. “Na tako prirejeno stran je nato osumljena Polka Bošković na neugotovljen način nanesla lastnoročne podpise pogodbenih strank Emanuela Bianzala in Sanarice Gaetana, lastnoročne podpise zapisnih prič Roberta Cavallara in Margaret Matič ter lastni podpis,” so zapisali pisci kazenske ovadbe.

Na tem mestu pa se nam je zdelo smiselno koprskim medijem postaviti vprašanje: »Kje ste?« Koprska notarka, ena od treh, ki jih Koper sploh premore, in kandidatka za županjo na zadnjih lokalnih volitvah ovadena, o naših »objektivnih« in popolnomna nepristranskih novinarkah in novinarjih, niti tistih iz javnega RTV servisa, ki se financira z davkoplačevalskim denarjem, pa, z redkimi izjemami, ne duha ne sluha.

Poudariti pa moramo, da v Kopru delujeta dve notarki, in sicer Polka Boškovič in Janja Luin ter le en sam notar moškega spola, Dravo Ferligoj, zato se nam zdi izjemno nekorektno in skrajno žaljivo, da so Primorske novice, glede na navedeno dejstvo, v naslovu in besedilu prispevka uporabile zgolj moško obliko besede notar, s čimer bralcem vsiljuje mišljenje, da gre v primeru ovadenega notarja, ki to sploh ni, za Drava Ferligoja.

Primorske novice: »Med ovadenimi tudi notar« | eKoper

Med osumljenimi in nato ovadenimi, ki naj bi posojali večje vsote denarja in dolžnike nato odirali z obrestmi in jih na razne načine privijali ter od njih izžemali denar, naj bi bil, kot navajajo P...