Članek
Novi Applovi tablici iPad Air in iPad Mini - video recenzija
Objavljeno Nov 16, 2013

Apple je dober mesec po tem, ko je na trg poslal novo serijo mobilnikov iPhone 5S in nizkocenovno različico iPhone 5C, predstavil še najnovejše modele tabličnikov in osvežene profesionalne osebne računalnike. Prvi mož korporacije Tim Cook ob tem ni mogel mimo pripombe, da so nenehno korak pred konkurenco, ki naj bi bila v poskusu slediti jim naravnost zbegana. ''Najprej je lovila netbooke, zdaj poskuša PC-je spremeniti v tablice in tablice v PC-je," se je pošalil (ali pa je tudi mislil resno).

Nova modela tabličnikov sta sicer dva: iPad Air ima klasično velik zaslon (10,1 palcev oz 24,64 cm), vendar tanjše robove okrog njega in 20 odstotkov tanjše ohišje. Debel je samo sedem mm in pol in težak vsega 450 g.

ipad air debelina 221013

Znotraj je po pričakovanjih 64-bitni procesor (sistem na čipu) a7, tako kot v iPhonu 5s. Zraven je tudi koprocesor za sledenje gibanju m7. Novi ipad je menda osemkrat hitrejši od starega, grafika pa je kar do 72-krat hitrejša. Tako vsaj trdijo v Applovi službi za stike z javnostmi. Vi pa verjemite ali ne, oz kupite in preverite. iPad Air bo na voljo od prvega novembra in to tudi v Sloveniji.

ipad air 221013

Tu je še novi iPad Mini, ki ima pričakovano zaslon retina z ločljivostjo 2048 x 1536 točk. Prav tako ga odlikuje procesor a7 in tudi pri njem naj bi baterija zdržala do deset ur.

ipad mini 221013