Članek
Koliko popravnih izpitov še? Iskrene čestitke ob Dnevu samostojnosti!
Objavljeno Jun 25, 2014

Slavnostni govornik na proslavi na predvečer Dneva državnosti v Murski Soboti.

Murska Sobota, 24.junij 2014

Na gospodarsko finančnem področju se je kmalu pokazalo, da nismo sposobni voditi države. Namesto tega, da bi se državniki, ki so vodili našo državo poglobili v našo situacijo in jo uspešno vodili po po ti gospodarskega okrevanja in večje gospodarske rasti in približevanja takoimenovani Švici, so se začeli medsebojni prepiri, razna obračunavanja med politiki desne in leve strani. aŠli smo se bele, rdeče, črne, šli smo se kulturne boje, zapravljali čas v parlamentu, ko smo se prepirali med sabo. 

Med tem časom se je zgodilo nekaj. Videli so špekulanti, kako je neenotna naša politika in kako neodločna pri vodenju države na gospodarskem področju, zato so se dejansko organizirale te razne "elite" in zgodilo se je, da je bila naša država okradena. 

Ti ljudje, ki so imeli posebne interese, kako na enostaven način priti do denarja, so se dobro organizirali, imeli vpliv celo v parlamentu, preko vseh vlad, nobene razlike ne vidim. Polastili so se države. 

Kaj se je dogajalo na gospodarski plati? 

Zelo nesrečno smo se lotili lastninjenja in privatizacije. Kljub temu, da smo relativno dobro razdelili certifikate, se je potem zgodila ena velika neumnost. Če bi takrat sprejeli zakon, da je potreben desetletni vsaj moratorij, se ne bi zgodile vse te špekulacije in tajkunske zgodbe, ki so v nekem kratkem času iz 2.000.000 lastnikov državnega premoženja to lastnino zelo špekulativno in zelo pod ceno preneslo na cca. 2.000 ljudi, ki so postali lastniki približno 60 milijard erov vrednega premoženja. Nam, normalnim državljanom pa so pa povedali, da to ni vredno zadržati certifikat, ker je brez vrednosti.