Članek
online delavnica - Qigong za odpravo strahu in bojazni
Objavljeno Jan 08, 2022

Zanimiva online QIGONG DELAVNICA

  QIGONG ZA ODPRAVO STRAHU IN BOJAZNI

v dveh delih 6.februar in 13.februar 2022  

 Odkrijte, kako premagati strah s pomočjo naravnih, starodavnih dihalnih vaj, dinamičnih kretenj in meditacije. Z vidika Kitajske tradicionalne medicine je strah negativna emocija, zvrst negativne energije, ki simbolično sovpada z elementom vode in je povezan z ledvičnim meridianom.

 V tradiciji daoističnih zvrsti Qigonga obstajajo vaje, ki se že več kot 2000 let uporabljajo, da iztisnejo negativne energije, čustva in strupe iz organov, iz telesa. Na ta način povrnejo umirjenost  in omogočijo povezanost uma in telesa, kar je osnova za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Povezanost Qigonga in sodobnih znanstvenig dognanj o živčnem sistemu bomo spoznali s pomočjo NLP (nevro-lingvistično programiranje) tehnike, ki tolmači spoznanja Qigonga v jeziku sodobne nevrologije.

 Življenje pod neprestanimi strahovi oslabi naš imunski sistem in lahko povzroči srčno-žilne težave, prebavne motnje kot so težave s črevesjem ali čir na želodcu. O negativnih psiholoških učinkih strahu in negativnih učinkih na možgane je veliko raziskanega: šibka koncentracija, pozabljivost, raztresenost … so samo nekateri od simptomov.

 

KAJ LAHKO DOBIŠ?

 Z zelo majhnim trudom in vložkom časa se da naučiti dragocenih in učinkovitih veščin za premagovanje strahu in lahko spet zaživeli življenje brez strahu. Te  skozi stoletja preizkušene metode so se izkazale učinkovite tudi v luči sodobne znanosti, ki dokazujejo, da se da spremeniti naša čustva in misli na tak način, da lahko bolj kvalitetno in zdravo živimo.

 Ob rednem in pravilnem izvajanju teh vaj se:

–         izboljša splošno zdravstveno stanje

–         izboljša vaše počutje

–         izboljša kvaliteta spanja

–         okrepijo miselne sposobnosti (zbranost, vzdržljivost itd.)

–         poglobi sproščenost

–         okrepi pogum in moč volje

 

Učili se bomo:

 1. Kako premagati strah z izjemno učinkovitimi tehnikami globokega dihanja, združenimi s starodavnimi Dao Yin kretnjami, vizualizacijo in meditacijskimi tehnikami.  

2. Kako okrepiti odpornost in moč živčnega sistema  

3. Kako pretvoriti te negativne emocije v pogum

 

 Redna vadba Qigong oblik prinaša psihofizično stabilnost, krepi zdravje pomembnih organov in tako  preprečuje, da prehitro zbolimo. Deluje harmonizirajoče in umirjeno, zato je poleg že omenjenih dobrobiti to tudi odlična proti-stresna in preventivna metoda.

 Predznanje ni potrebno. Delavnica je primerna za vsakogar, tudi za tiste, ki težko stojijo, saj se vaje lahko izvaja stoje ali sede na stolu. Primerna je za čiste začetnike in tudi za take, ki Qigong poznajo in ga izvajajo že dalj časa.

 Delavnico bo vodil Igor Gregorc, učitelj taijiquana in qigonga, ki v okviru našega društva že več kot dvajset let poučuje sprostilno meditativne in gibalne veščine Orienta.

 

PROGRAM:

–         osnove Qigonga in TKM (tradicionalna kitajska medicina)

–         povezava Qigonga in NLP(nevro-lingvistično programiranje) in vaje

–         meridianske vaje za odpravo blokad

–         Dao Yin vaje krepitev vitalnega energijskega pretoka in izločanje negativne energije in strupov

–         dihalna vaja zdravilni zvok za izločanje energije strahu

–         samo-zdravilna  vizualizacije

–         meditacija

–         samo-masažne vaje

–         1,5 urna osvežitev naučenega

 

URNIK DELAVNICE v dveh delih:  6.2. od 09:00 do 12:00 in 13.2. od 9:30 do 11:00

 CENA DELAVNICE Z GRADIVOM:  plačilo na TRR  50 € po osebi

PREDVIDENA LOKACIJA:  ZOOM-online

INFORMACIJE IN PRIJAVE:   e-mail: solanotranjemoci@gmail.com