IZ DRUGEGA DOMA
Bodite na tekočem z dogajanjem v Državnem svetu - drugem domu slovenskega parlamenta, (iz)berite e-novičnik
Oktober 2021
Po dveh desetletjih je raziskovalni zakon hudo zastarel, razmere v znanosti, na inštitutih in fakultetah pa čedalje bolj zbirokratizirane in shirane. Zadnjih dvajset let so povprečne slovenske plače zrastle za skoraj 100% ...
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je na povabilo Republike San Marino udeležil inavguracije novih kapitanov regentov, Francesca Mussonija in Giacoma Simoncinija. Ob tej priložnosti mu je Republika San Marino podelila visoko odlikovanje.
Državni svet in Ustanova dr. Antona Trstenjaka sta v dvorani Državnega sveta pripravila javno razpravo »VISOKOŠOLSKI PROSTOR V NAVEZAVI Z BEGOM KADRA IN IZVAJANJEM RAZVOJNIH PROJEKTOV V PROSTORU SEVEROVZHODNE SLOVENIJE«.
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je v v malem parlamentarnem salonu sprejel veleposlanika Kraljevine Nizozemske v Republiki Sloveniji, Njegovo ekscelenco Johana Verbooma.
Predsednik Alojz Kovšca se je 25. septembra v Poletnem gledališču Kulturnega društva Miran Jarc v Škocjanu pri Domžalah udeležil praznovanja 100-letnice organiziranega delovanja kinologije na Slovenskem in tudi pozdravil ter nagovoril navzoče.
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je na povabilo direktorja Centra za poklicno izobraževanje mag. Janeza Damjana s slovensko delegacijo OZS obiskal Talent Center v Gradcu.
Na Blejski promenadi pod Festivalno dvorano na Bledu je potekala državna proslava ob dnevu slovenskega športa, ki sta se je ob predsedniku Državnega sveta Alojzu Kovšci udeležila tudi državna svetnika Bogomir Vnučec in Dejan Crnek.
Na pobudo kitajske strani se je predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca preko video povezave pogovarjal s prvim podpredsednikom Nacionalnega odbora Politične posvetovalne konference LR Kitajske Zhang Qingli-jem.
Na prvi jesenski redni seji Državnega sveta so državni svetniki obravnavali med drugim predlog sprememb zakona o osebni asistenci, ki ga je v obravnavo po skrajšanem postopku predložila vlada.
Državni svet in Inštitut za avtorsko pravo sta pripravila posvet z naslovom Prenos DSM direktive (EU) 2019/790 in Direktive o retransmisiji (EU) 2019/789. Slovenija do postavljenega roka v juniju 2021 namreč ni uspela implementirati leta 2019 ...
Predsednik Alojz Kovšca in svetnik Danijel Kastelic sta se v parku Vile Podrožnik v Ljubljani udeležila posebne slovesnosti, na kateri je predsednik RS Borut Pahor vročil državno odlikovanje Zlati red za zasluge Zvezi društev slepih in slabovidnih.
Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca se je s soprogo v Murski Soboti udeležil praznovanja 15. obletnice škofije Murska Sobota, 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije in 102. obletnice združitve Prekmurja z matično domovino.
Na 16. tradicionalnem Blejskem strateškem forumu, ki sta se ga 1. septembra 2021, udeležila tudi predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca in državni svetnik Bojan Kekec, se je zbralo rekordno število politikov, med njimi številni premierji.
Komisija Državnega sveta za mednarodne odnose in evropske zadeve je obravnavala Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Direktive 2009/65/ES glede uporabe dokumentov s ključnimi podatki ..
prikaži časovnico