Članek
Olimpijski utrinki oz Soči požar report
Objavljeno Feb 18, 2014

1.       Izjava za javnost Olimpijskega komiteja Republike Slovenije: Uprava Ljubljanskega živalskega vrta prevzema vso odgovornost za slab rezultat Risov v tekmi z ZDA in Rusijo. Zaradi nesrečnega zapleta v živolovko, je eden izmed ključnih članov reprezentance  zamudil letalo. Zdaj si zdravi strto srce, ker ga je povrh vsega zapustila še žena. Govori se, da je pobegnila z Vučkotom.

2.       Politična kriza se je še poglobila in v preteklih poizkusih, da bi vlado vrgli, izpodkopali, zminirali, ipd. smo prišli do situacije, kjer se bo predsednik države v bližnji prihodnosti pošteno nadrsal. S tem je dokazano, da zna biti »držanje svoje besede« zelo nevarno in se temu primerno večina koalicijskih in opozicijskih političnih struj raje drži spletkarjenja, laži in klasične diplomacije, kjer se veliko govori in nič pove.

3.       Statistika tokratnih osvojenih mejnikov v zgodovini slovenskega zimskega športa:  Tina Maze 2x zlata, Peter Prevc 1x srebrn in 1x bronast, Vesna Fabijan 1x bronasta, Teja Gregorin 1x bronasta, dr. Janez Kocjančič 3x po trije olimpijski šopki. Sklep dr. Kocjančič je na teh olimpijskih igrah dosegel vrhunec svoje športne kariere.

4.       Tokratne olimpijske igre so dokazale, da bo potrebno spremeniti koncept določanja vrhovne oblasti. V prihodnosti člani vlade ne bodo več izvoljeni, temveč se bodo kvalificirali in samo zmagovalci v posamezni kategoriji bodo zasedli ministrska mesta, presednik države bo pa tisti, ki si bo izboril vsaj en veliki kristalni globus. Nekaj izmed športnih kategorij, skozi katere se bodo izvajale kvalifikacije za stolčke v vladi;

o   zunanje ministrstvo = maraton Paris – Dakar z obvozom skozi Južno Ameriko,

o   kmetijsko ministrstvo = hitrostno okopavanje krompirja in žaganje drv na metre,  

o   zdravstveno ministrstvo = hitrostno obravnavanje pacientov po posameznih čakalnih vrstah v različnih vejah medicine,

o   ministrstvo za finance = maxi golf oz prvenstvo v učinkovitem mašenju lukenj,

o   ministrstvo za notranje zadeve =prvenstvo v bobu s hitrostnimi omejitvami