Zeliščna sol

OddajDobra Žlica, dne 2014-11-09 ob 17:11:11

Sestavine:

- suh peteršilj

- suh žajbelj

- suh origano

- suh rožmarin

- sol

 

Potek dela:

Glede na količino soli, ki jo nameravamo narediti vzamemo temu primerno količino suhih začimb in jih damo v terilnik. Bolj kot so suhe, lažje se jih zdrobi. Da se jih zdrobi najlažje se jim doda manjšo količino soli, ki se jo postopno dodaja do željene količine. Dobljeno sol se uporablja za začinjanje tako mesa, kot zelenjave.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
2
Dobra Žlica
0
Nov 10, 2014
Zlobni, tako je, sama sem delala na približno, tako da ne morem podati točnih količin in razmerja.
#2
Zlobni
0
Nov 10, 2014
Čeprav razumem, razmerje začimb in soli, ni strogo določeno, ampak si ga vsak po svoje priredi, glede na želje in potrebe.
#1
Dobra Žlica
Dobra Žlica
Objavil/a 2014-11-09 17:11:11 (Nov 09, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Lidlovo kosilo
Selitev
Predstavitev kuharske knjige
Parkeljni
Poizkus izdelave pralinej
Zeliščna sol
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj