Ko delamo polnjene paprike jih delamo večje količine in damo v skrinjo, kjer nas počakajo do zime, če se jih prej ne poje. Najhitreje se jih potem naredi, če se jih enostavno da v pečico in speče.
Pečene polnjene paprike
Sestavine:
0.5 kg čebule
1 kg mletega mesa
1 kg paprik
1 pest bazilike
2 pesti peteršilja
2 jedilni žlici paradižnikovega koncentrata
1 jedilna žlica sol
3 pesti riža
2 čajni žlici paprike v prahu
1 strok česna
2 jedilni žlici olja
Potek dela:
Olje damo v posodo in na njemu prepražimo sesekljano čebulo. Ko je čebula prepražena dodamo meso in mešamo, dokler se ne prepraži. Ko je prepraženo tudi meso dodamo paradižnikov koncentrat in česen, premešamo in zalijemo z vodo, toliko, da lahk enakomerno vmešamo paradižnikov koncentrat. Dodamo papriko v prahu, solimo in zalijemo. Kuhamo toliko časa da zavre. Dodamo baziliko, peteršilj in riž. Kuhamo dokler ni riž še malo trd (večkrat poizkusimo), masa pa mora biti gosta.
Medtem ko se nadev kuha pripravimo paprike. Paprikam izvrtamo zeleni del, odstranimo semena, ter operemo pod tekočo vodo.
S pripravljeno maso nadevamo paprike in jih zlagamo na pekač. Napolnjene paprike damo v na 180 stopinj celzija ogreto pečico in pečemo 30min. Pečene damo na krožnik in ponudimo.
Namesto paradižnikovega koncentrata se lahko uporabi tudi svež paradižnik ali paradižnikova omaka.
Zraven ponudimo pire krompir in solato, ali omako iz mletega mesa.
Sep 22, 2014